-

Beneficiile mustului asupra sănătății

Pentru că este toamna și perioada când se culeg strugurii, acum este momentul să consumi must.

Acesta se obține prin zdrobirea boabelor de struguri, cu tot cu pielițe, semințe și ciorchie, și este bine să-l bei înainte să apuce să fermenteze.

În afară de faptul că este o băutură dulce și aromată, trebuie să știi că mustul are beneficii unice asupra sănătății tale.

Datorită proprietăților sale antioxidante, mustul ameliorează circulația sângelui, îmbunătățește elesticitatea arterială și scade riscul de deezvoltare a bolilor cardiovasculare.

Polifenolii diminuează pericolul de formare a cheagurilor de sânge și reduce nivelul colesterolului.

Efectele sale benefice nu se opresc însă aici, având influențe pozitive și asupra ochilor. Previne apariția leziunilor pe retină și a degenerescenței maculare, care provoacă scăderea vederii centrale.

Însă și oasele sunt protejate pentru că mustul poate reduce durerile articulare, iar proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare diminuează inflamarea prostatei.

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay.com

Articole înrudite

 • Cafeaua cu unt, o băutură benefică

  Iernile sunt sinonime cu căni fierbinţi cu băuturile preferate – ceai, cafea, ciocolată caldă. În ultima vreme, o nouă băutură – cafea cu unt – câştigă tot mai multă popularitate.

 • Ranitidina, interzisă la vânzare şi în România

  Ranitidina, cel mai cunoscut medicament din grupa celor care reduc aciditatea gastrică, fiind folosit de milioane de români în tratamentul ulcerului, a fost blocată la vânzare, în farmacii, de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), în urma unei decizii la nivel european.

 • Beneficiile și avantajele terapiei prin dans

  Făcând parte odinioară din practicile tradiționale de vindecare, unele dintre acestea regăsindu-se în ritualurile shamanice, dansul trece în anul 1940, ca urmare a unei fuziuni între dans și psihoterapie, la terapia prin dans și mișcare.

 • Antibioticele trebuie luate la ore fixe

  În popor, există o anume minimalizare a regulilor pe care medicii le impun în administrarea medicamentelor.

 • A fost descoperită o nouă specie de dinozaur

  O nouă specie de dinozaur de dimensiuni mici, cu aripi şi pene, a fost confirmată de o echipă de oameni de ştiinţă americani şi chinezi, pe baza descoperirii unor fosile în nord-estul Chinei.