-

Cum să tratezi natural herpesul

Herpesul este o infecție foarte frecventă cauzată de două virusuri diferite, dar foarte apropiate - virusul herpes simplex de tip 1 (HSV-1) și virusul herpes simplex de tip 2 (HSV-2).

Ambele forme de herpes sunt ușor de prins și au simptome și semne similare.

Și ambele pot să apară în diferite părți ale corpului. Când infecția se află pe sau în jurul gurii, se numește herpes oral.

Când se află pe sau lângă organele sexuale, se numește herpes genital.

Infecțiile cu virus herpetic oral sunt printre cele mai frecvente tulburări ale mucoasei întâlnite de medici. Aceste infecții pot afecta indivizii de orice vârstă, de la sugari la vârstnici și pot provoca dureri și disfuncții semnificative.

Pacienții imunosupresați (n.r. Imunosupresie - Scădere sau diminuare a imunității organismului după iradiere, droguri, toxine microbiene) pot prezenta un risc crescut pentru complicațiile grave și potențiale care pun în pericol viața. Clinicienii pot avea dificultăți în diagnosticarea acestor infecții deoarece pot imita alte condiții ale mucoasei orale. (PM)

Herpesul este una dintre cele mai comune boli virale. Virusul herpetic poate sta in stare latenta in orgnism, iar din cand in cand sa „explodeze”.

Netratat, herpesul isi poate face de cap timp de 10-14 zile. Dincolo de aspectul inestetic, herpesul poate genera senzatii de durere, usturime si disconfort.

Ce alimente sa mananci pentru a trata natural herpesul

Pentru stimularea sistemului imunitar, alimentatia este foarte importanta.

Pentru o sanatate de fier, ai nevoie de alimetne bogate in L-lysine (legume, peste, curcan, pui), legume portocalii si rosii (bogate in bioflavonoide, carotenoide, vitamina C), peste salbatic (bogat in acizi grasi omega-3), proteine slabe, alimente bogate in zinc (organe, seminte de dovleac, nuci, spanac, carne de vita provenite de la animale hranite cu iarba).

Citeste continuarea pe sfatulparintilor.ro

Foto: pixabay.com

Articole înrudite