-

Durerile de urechi la copii. Când trebuie să mergi la medic

Cele mai multe probleme ale urechilor la copiii mici apar din cauza infectării urechii externe sau mijlocii sau în urma blocării tubului care unește urechea cu gâtul.

Infecțiile urechii trebuie tratate cu seriozitate, dar sunt periculoase doar dacă nu sunt tratate prompt. Deci, data viitoare când micuțul tău din pătuț se plânge de dureri în zona urechii, acordă-i atenție și sună medicul.

In caz contrar, poate aparea puroiul in spatele timpanului, problema care poate duce chiar si la spargerea timpanului.

Infectia urechii externe

Atunci cand cel mic sufera din cauza unei infectii a urechii externe, pielea care tapeteaza canalul urechii externe se inflameaza.

Aceasta se poate infecta daca cel mic are contact prelungit cu apa cloraminata, daca isi baga diverse lucruri in ureche sau daca se scarpina des si puternic. Copiii cu eczema sunt predispusi la o astfel de infectie daca le intra apa in ureche.

Dintre simptomele unei astfel de infectii, cele mai frecvente sunt durerea la nivelul urechii (care se intensifica atunci cand copilul isi atinge urechea), roseata canalului auricular, scurgerea unui lichid din ureche, mancarime in interiorul urechii.

Daca acesta este si cazul vostru, este important sa-i calmezi celui mic durerea cu ajutorul unui sirop pe baza de paracetamol (nu fara a consulta medicul inainte).

Asigura-te ca, in timp ce il speli, in urechiusa nu ii intra apa.

Pentru a evita acest lucru poti sa apelezi la un buretel atunci cand il speli pe cap.

Cel mai probabil medicul va prescrie administrarea picaturilor cu antibiotic sau antiinflamatorii pentru vindecarea acestui tip de infectie.

Infectia urechii mijlocii

Cand copilul are o infectie a urechii mijlocii, cavitatea din spatele timpanului este infectata sau inflamata, de obicei din cauza unei infectii la nivelul gatului care s-a extins.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay.com

Articole înrudite