-

Ulei de ricin. Utilizări, beneficii. Pentru ce boli este TOTAL interzis

Poate că ai crescut și tu cu celebrul ulei de ricin bun la toate și chiar dacă nu, cu siguranță ai auzit câte ceva despre efectele sale miraculoase.

Totusi, pe cat este de bun, el nu este recomandat tuturor. Vei afla in continuare care sunt utilizarile si beneficiile uleiului de ricin, dar si care sunt bolile in care este total interzis.

Ulei de ricin – Proprietati

Uleiul de ricin este extras prin presarea ricinului si este un ingredient important in industria cosmetica si farmaceutica. Uleiul de ricin este utilizat in prepararea cosmeticelor, sapunurilor, uleiurilor de masaj, dar si la medicamente sau in industria textila.

Ulei de ricin – Pentru piele

Uleiul de ricin are beneficii uimitoare pentru piele.

1. Vindeca pielea inflamata

Uleiul de ricin poate fi utilizat in cazul arsurilor solare, acnee sau piele uscata.

Ai nevoie de:
Ulei de ricin
Tablete de bumbac / vata
Ce ai de facut:
Imbiba tableta in ulei de ricin.
Pune pe zona afectata.
Lasa sa actioneze o ora.
Clateste.

Ce se intampla:

Uleiul de ricin are proprietati vindecatoare si reduce inflamatiile pielii.

2. Previne imbatranirea

Uleiul de ricin este un excelent atu impotriva efectelor imbatranirii. Aplicat pe piele, acestea penetreaza adanc straturile pielii si stimuleaza productia de colagen si elastina. Pielea ramane moale, catifelata si hidratata. Ridurile intarzie sa apara.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay.com

banner 600 g 2