-

România, în topul statelor UE cu cea mai mare inflație

Rata anuală a inflaţiei în zona euro a crescut la 0,4% în luna iulie 2020, de la 0,3% în perioada anterioară.

În UE inflația a urcat până la 0,9%, de la 0,8% în luna precedentă. Statele cele mai ridicate rate ale inflaţiei sunt Ungaria, Polonia, Cehia şi România, arată Eurostat.

În România, rata anuală a inflaţiei a crescut până la 2,5% în luna iulie, de la 2,2% în perioada precedentă.

Inflația în luna iulie a scăzut în 10 state UE, a rămas stabilă în trei ţări şi a crescut în 14 regiuni.

Cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei din UE au fost înregistrate în Ungaria (3,9%), Polonia (3,7%), Cehia (3,6%) şi România (2,5%).

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay

Articole înrudite

 • Salariul mediu net a scăzut. În ce domenii se câștigă cel mai bine

  Salariul mediu brut a scăzut cu 2,4% în luna august, față de perioada anterioară, respectiv de 131 de lei, ajungând la 5.337 de lei. Salariul mediu net a scăzut cu 2,9%, respectiv cu 97 de lei, situându-se la 3.275 de lei, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

 • Microgranturi de 2.000 de euro pentru firmele mici

  Au început înscrierile pentru accesarea de microgranturi din fonduri externe nerambursabile, formularul electronic de înscriere fiind activ pe platforma IMM Recover.

 • Angajații români sunt cei mai săraci din Uniunea Europeană

  Angajații români erau cei mai săraci din Uniunea Europeană anul trecut, 15,7% dintre aceștia sunt supuși acestui risc, față de media UE, de 8,9%, arată Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România.
  "Deşi situaţia s-a mai îmbunătăţit din 2015, continuăm să înregistrăm cele mai mari ponderi din UE ale angajaţilor expuşi riscului de sărăcie.
  Ideea conform căreia munca îţi asigură bunăstarea şi, implicit, oamenii săraci sunt cei care nu vor să muncească, este mai puţin adevărată în România decât oriunde în Europa.
  Citeste continuarea AICI
  Foto: pixabay

 • Banca Mondială estimează o scădere de 5,7% a economiei românești

  Criza economică provocată de pandemia de coronavirus se adâncește. Aceasta va suferi o scădere de 5,7% în 2020, potrivit prognozei realizate de Banca Mondială.

 • Deficit de aproape un miliard de euro în comerțul cu produse agroalimentare

  România a înregistrat în primul semestru din acest an un deficit de aproape un miliard de euro în comerțul cu produse agroalimentare, în scădere cu 11% față de aceeași perioadă din 2019, potrivit datelor centralizate la Ministerul Agriculturii.