-

Reteta zilei

Se-ncheie și cea de-a doua decadă din aprilie și-mi amintii dis-de-dimineață că n-am prea vorbit despre băietanul ăsta al anului, de-i mai zice și Prier. Ori... ”Traistă-n Băț”. Personaj pe care n-ar fi rău să-l hrănim cu o salată bună, de aprilie.

 O femeie sensibilă, delicată și, totodată, cu mâini puternice. Mâini care știu să frământe aluatul. Fată de la țară, cum se zice - fiind născută în același sat cu bunică-mea dinspre tată, în Rucărul mușcelean - este în același timp un omm respectat de o lume-ntreagă. Și când spun lume, mă gândesc la lumea de dincoo de granițele țării. Marele atuu al Corneliei Ghișoi este că e pricepută în bucătărie.

Sunt dintre aceia pentru care a mânca este un act de cultură. Am spus-o întotdeauna că în fiecare fărâmă de mâncare pe care o ducem la gură în vârful furculiței, în fiecare sorbitură de zeamă stă ascuns sâmburele câte unei istorii.

Pagina 1 din 116