-

Reteta zilei

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile nu mai știu să toarcă și, câteodată nu mai știu nici a face brânza ori laptele de șteandru. Chiar, ce-o fi?

Uica Mihai, bănățanul drag inimii mele, mă cheamă la el acasă, la Buziaș, să-mi gătească ceva... „pe șvăbește”. Asta pentru că Geta, nevastă-sa, e pe jumătate nemțoaică. Și, uite, de-aia îi și zice dumnealui... „nemțoanea mea”.

Ca de fiecare dată când ne întâlnim și pornește povestea bucatelor ciobănești, musceleanul Bogdan Gîlculescu nu uită să ne amintească faptul că, înainte vreme, când românii încă nu cunoscuseră porumbul, mămăliga tot nu lipsea de pe masa lor.

Pagina 7 din 121