-

Reteta zilei

 O femeie sensibilă, delicată și, totodată, cu mâini puternice. Mâini care știu să frământe aluatul. Fată de la țară, cum se zice - fiind născută în același sat cu bunică-mea dinspre tată, în Rucărul mușcelean - este în același timp un omm respectat de o lume-ntreagă. Și când spun lume, mă gândesc la lumea de dincoo de granițele țării. Marele atuu al Corneliei Ghișoi este că e pricepută în bucătărie.

Sunt dintre aceia pentru care a mânca este un act de cultură. Am spus-o întotdeauna că în fiecare fărâmă de mâncare pe care o ducem la gură în vârful furculiței, în fiecare sorbitură de zeamă stă ascuns sâmburele câte unei istorii.

Săptămâna Luminată se deschide o dată cu vestea cea mare a Învierii lui Hristos! În Săptămâna aceasta a Paștelui, când cerurile, după tradiție, sunt deschise, păcatele cele grele se fac ușoare precum fulgul, se zice în popor.

Pagina 2 din 117