-

Reteta zilei

Toate mâncărurile au o legendă a lor, numai că unele sunt atât de vechi, încât au fost uitate de mult. Alteori au uitat să mai fie spuse şi s-au risipit precum aburul care se ridică de la buza oalei de ciorbă…

In vreme ce pregateam pentru tipar editia noua din "Cartea de bucate" a Mariei Maurer (1847), am fost intrebata cu ce se deosebeste aceasta de volumele tiparite cu numai cativa ani mai inainte, in epoca, de trei boieri-carturari moldoveni (Negruzzi & Kogalniceanu si postelnicul Manolachi Draghici).

Când am trecut de poarta Palatului Elisabeta, nici nu bănuiam experienţa inedită de care voi avea partea. Pornind de la rafinamentul încăperilor, în care păşeşti pe vârfuri ca să nu faci să dispară acea aură miraculoasă care te înconjoară, şi culminând cu oamenii pe care am avut şansa de a-i cunoaşte, şi ei pe măsura locului.

Pagina 118 din 121