Ascultă Radio Antena Satelor Live

Știucă în sos de vin, cu ciuperci

Știut e că știucilor - ca tuturor peștilor, de altfel - le place apa. Să înoate în ea! Dar dacă ar fi să mă întrebați pe mine cărui „lichid” îi șade mai bine într-o rețetă cu știucă... v-aș răspunde că eu știu că vinul e alesul! Ales de bucătar, firește. Dar vorba să n-o mai lungesc și iute să vă dau și eu o rețetă: Știucă în sos de vin, cu ciuperci INGREDIENTE: o știucă, 200 gr unt, două pahare vin alb, o ceapă, 150 gr ciuperci, sare, piper, un pahar apă, 3 ouă, sos alb PREPARARE: Se curăță știuca, se spală și se taie în bucăți. Se pun într-o tigaie 200 gr unt și când s-a înfierbântat se adaugă bucățile de știucă să se rumenească la foc mic. Când sunt gata se așază într-un vas rezistent, la căldură, împreună cu ciupercile tăiate bucățele, cu cepa tăiată, cu vinul și apa. Se introduce vasul în cuptor, se fierbe compoziția și se scade bine. Se face un sos alb din unt, făină și apă rece. Se încorporează făina în unt, apoi se toarnă câte puțină supă sau apă rece, amestecând continuu. Se lasă pe foc câteva minute, se condimentează cu sare, piper și se amestecă bine cu 3 gălbenușuri crude. Se așază știuca pe un platou și se servește cu acest sos. Un text de Simona Lazăr Foto: Pixabay

Știucă în sos de vin, cu ciuperci

22 Noiembrie 2022, 07:14

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
Reteta zilei 28 Aprilie 2024, 12:59

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 spată de miel (1 kg până la 1,2 kg), 10 căței de usturoi, 2 cepe, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 pachet de...

Spată de miel umplută, pentru masa de Paști
„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește
Reteta zilei 26 Aprilie 2024, 18:51

„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește

Duminica Floriilor este ultima dintre (puținele) „dezlegări la pește” pe care creștinul practicant le are în acest post al...

„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește
Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare
Reteta zilei 01 Martie 2024, 11:26

Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare

Ați dori să mâncați anghinare? Iată ce trebuie să știți despre gătitul și prepararea acestei legume cu puține calorii, bogată...

Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare
3 rețete cu anghinare (după Bacalbașa)
Reteta zilei 27 Ianuarie 2024, 06:48

3 rețete cu anghinare (după Bacalbașa)

Inca din primele carti de bucate care apar in Romania secolului al XIX-lea, gasim retete care folosesc drept ingredient...

3 rețete cu anghinare (după Bacalbașa)
Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul
Reteta zilei 07 Ianuarie 2024, 09:16

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul

Dacă la 6 ianuarie, de Bobotează, se deschidea cerul, iar apele căpătau puteri tămăduitoare, la 7 ianuarie, de Sfântul Ioan...

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul
Pâinea de Bobotează și tradiția ei
Reteta zilei 06 Ianuarie 2024, 08:42

Pâinea de Bobotează și tradiția ei

Boboteaza este ultimul eveniment important care încheie Sărbătorile de iarnă. Pentru creștinii ortodocși, Botezul Domnului...

Pâinea de Bobotează și tradiția ei
Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Reteta zilei 23 Decembrie 2023, 11:17

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier

„Cartea meniurilor” – publicată la aproape un deceniu de la prima sa culegere de rețete („Guide culinaire” – 5000 de rețete),...

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Rețetă măcelărească, de Ignat
Reteta zilei 20 Decembrie 2023, 11:40

Rețetă măcelărească, de Ignat

Pentru aceeia dintre dumneavoastră care nu țin postul, ori pentru cei care, din varii pricini, au dezlegare să mănânce și de...

Rețetă măcelărească, de Ignat