Ascultă Radio Antena Satelor Live

Știucă în sos de vin, cu ciuperci

Știut e că știucilor - ca tuturor peștilor, de altfel - le place apa. Să înoate în ea! Dar dacă ar fi să mă întrebați pe mine cărui „lichid” îi șade mai bine într-o rețetă cu știucă... v-aș răspunde că eu știu că vinul e alesul! Ales de bucătar, firește. Dar vorba să n-o mai lungesc și iute să vă dau și eu o rețetă: Știucă în sos de vin, cu ciuperci INGREDIENTE: o știucă, 200 gr unt, două pahare vin alb, o ceapă, 150 gr ciuperci, sare, piper, un pahar apă, 3 ouă, sos alb PREPARARE: Se curăță știuca, se spală și se taie în bucăți. Se pun într-o tigaie 200 gr unt și când s-a înfierbântat se adaugă bucățile de știucă să se rumenească la foc mic. Când sunt gata se așază într-un vas rezistent, la căldură, împreună cu ciupercile tăiate bucățele, cu cepa tăiată, cu vinul și apa. Se introduce vasul în cuptor, se fierbe compoziția și se scade bine. Se face un sos alb din unt, făină și apă rece. Se încorporează făina în unt, apoi se toarnă câte puțină supă sau apă rece, amestecând continuu. Se lasă pe foc câteva minute, se condimentează cu sare, piper și se amestecă bine cu 3 gălbenușuri crude. Se așază știuca pe un platou și se servește cu acest sos. Un text de Simona Lazăr Foto: Pixabay

Știucă în sos de vin, cu ciuperci

22 Noiembrie 2022, 07:14

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:44

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin...

Sarmale din piept de curcan pentru masa de Revelion
Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun
Reteta zilei 23 Decembrie 2024, 13:13

Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun

N-a mai rămas decât o frântură de timp până la Crăciun, pe care trebuie să-l întâmpinăm cu retete romanesti. Și cum Crăciun,...

Cozonac ardelenesc cu nucă, pentru masa de Crăciun
Ciorbă ardelenească de pește
Reteta zilei 22 Decembrie 2024, 15:06

Ciorbă ardelenească de pește

Se știe că între ingredientele care condimentează ciorbele ardelenești tarhonul se află la loc de cinste. Dar... cine s-ar fi...

Ciorbă ardelenească de pește
Dresala de cartofi a roznovenilor
Reteta zilei 22 Decembrie 2024, 13:15

Dresala de cartofi a roznovenilor

Am întâlnit rețeta aceasta la unul dintre praznicele dintre Crăciun și Anul Nou, în ținutul Neamțului, în Roznovul cel aflat...

Dresala de cartofi a roznovenilor
Borș de pește, pentru dezlegări
Reteta zilei 21 Decembrie 2024, 15:05

Borș de pește, pentru dezlegări

Suntem în postul Crăciunului, dar în sâmbete și duminici avem parte de dezlegare la pește, rânduită în calendar.

Borș de pește, pentru dezlegări
„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier
Reteta zilei 21 Decembrie 2024, 13:18

„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier

„Cartea meniurilor” – publicată la aproape un deceniu de la prima sa culegere de rețete („Guide culinaire” – 5000 de rețete),...

„Buștean de Crăciun” din „Cartea meniurilor” a lui Escoffier
Reteta zilei 18 Decembrie 2024, 15:11

Sarmale cu mangold, zise și „capuns”

Capuns este un fel de mâncare tradițional din Cantonul Grisons din estul Alpilor Elvețieni. Reteta încorporează diverse...

Sarmale cu mangold, zise și „capuns”
Reteta zilei 17 Decembrie 2024, 15:02

Borș moldovenesc cu legume

Acu’, în miezul iernii, care va să zică, nimic mai nimerit decât un borș gătit ca-n Basarabia. Cu cartofi, cu morcov, cu...

Borș moldovenesc cu legume