Ascultă Radio Antena Satelor Live

Sarmale cu piept de curcan (rețetă colesterol-free)

Carnea de curcan este considerată una dintre cele mai sănătoase materii prime folosite pentru prepararea mâncărurilor prin faptul că nu conţine colesterol şi este mai uşor digerabilă, decât cea de porc, de vită sau de... gâscă.

08 Mai 2018, 06:40

Primul pas pentru realizarea sarmalelor este să tocăm carnea de curcan, ca şi ceapa.

Mai departe, rețeta o aflați în cele ce urmează:

Ai trebuință de: o varză, oțet, sare, un piept de curcan, două cepe, doi ardei grași, 80 g orez, o legătură de mărar, piper.

Cum se procedează. Se ia o varză potrivită, se curăță de cotor și se opărește în apă cu sare și cu oțet. Apoi se desfac frunzele și se curăță de partea groasă.

Pieptul de curcan se toacă, se amestecă bine cu puțin orez, se adaugă două cepe tocate, doi ardei grași tăiați mărunt, o legătură de mărar și un pic de orez. Se condimentează cu mai multe feluri de piper și se sărează după gust.

Cu această compoziție se umplu foile de varză. Se așază într-o oală și se fierb în zeama de varză, la foc mic. Se servesc cu smântână și mămăliguță.

- rețetă culeasă din satul Teșila, Prahova și publicată în volumul „Rețete de Paști”, de Simona Lazăr și Simona Chiriac, Editura Jurnalul 2007.

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul
Reteta zilei 07 Ianuarie 2024, 09:16

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul

Dacă la 6 ianuarie, de Bobotează, se deschidea cerul, iar apele căpătau puteri tămăduitoare, la 7 ianuarie, de Sfântul Ioan...

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul
Pâinea de Bobotează și tradiția ei
Reteta zilei 06 Ianuarie 2024, 08:42

Pâinea de Bobotează și tradiția ei

Boboteaza este ultimul eveniment important care încheie Sărbătorile de iarnă. Pentru creștinii ortodocși, Botezul Domnului...

Pâinea de Bobotează și tradiția ei
Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Reteta zilei 23 Decembrie 2023, 11:17

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier

„Cartea meniurilor” – publicată la aproape un deceniu de la prima sa culegere de rețete („Guide culinaire” – 5000 de rețete),...

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Rețetă măcelărească, de Ignat
Reteta zilei 20 Decembrie 2023, 11:40

Rețetă măcelărească, de Ignat

Pentru aceeia dintre dumneavoastră care nu țin postul, ori pentru cei care, din varii pricini, au dezlegare să mănânce și de...

Rețetă măcelărească, de Ignat
Rețetă rapidă de turtă dulce
Reteta zilei 18 Decembrie 2023, 15:19

Rețetă rapidă de turtă dulce

Într-o cratiță, se amestecă 120 g de zahăr de trestie ușor, 330 ml de lapte vegetal și 80 g de miere lichidă.

Rețetă rapidă de turtă dulce
Tartă rustică cu mentă și ghimbir
Reteta zilei 15 Decembrie 2023, 15:06

Tartă rustică cu mentă și ghimbir

Ingrediente: pentru aluat: 50 g polenta, 130 g făină de grâu T80, ½ linguriță de sare, 5 linguri de ulei de măsline, 55 ml...

Tartă rustică cu mentă și ghimbir
Meli-melo de turtă dulce și pere cu iaurt de oaie
Reteta zilei 14 Decembrie 2023, 15:14

Meli-melo de turtă dulce și pere cu iaurt de oaie

Ingrediente: 6 pere, 7 cm de ghimbir proaspăt, 100 g de zahăr din trestie de zahăr, 12 felii mici de turtă dulce, 250 g de...

Meli-melo de turtă dulce și pere cu iaurt de oaie
Salată de iarnă
Reteta zilei 30 Noiembrie 2023, 20:35

Salată de iarnă

V-ați întrebat vreodată cum puteți prepara o salată mai... deosebită... care să aducă cu ea savoarea inconfundabilă a iernii?...

Salată de iarnă