Ascultă Radio Antena Satelor Live

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.

Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști
Foto: Pixabay.com

Articol de Simona Lazăr, 30 Aprilie 2024, 12:47

Preparare: Preîncălziți cuptorul la 240°C (marcaj de gaz 7/8). Subțiați rozmarinul pe o farfurie.
Cu ajutorul unui cuțit mic, îndepărtați grăsimea de pe piciorul de miel. Aruncați grăsimea. Se freacă piciorul de miel cu frunzele de rozmarin. Presați bine pentru a fixa cât mai multe frunze. Se condimentează cu piper. Se înfășoară în folie alimentară și se lasă să se odihnească.
Se îndepărtează toți cățeii de usturoi. Nu-i curățați de coajă. Clătiți-i sub robinet.
Îndepărtați folia alimentară și așezați piciorul într-o farfurie cu rozmarinul rămas. Se introduce în cuptor.
După 15 minute, reduceți cuptorul la 220°C (marcaj de gaz 6/7). Se adaugă cățeii de usturoi.
Cinci minute mai târziu, turnați un pahar de apă în vas.
Zece minute mai târziu, ungeți piciorul și întoarceți-l. Se lasă să se gătească încă 30 de minute, ungându-se de mai multe ori.
Scoateți vasul din cuptor, asezonați piciorul de miel cu sare și apă, acoperiți-l cu folie de aluminiu și lăsați-l să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de a-l servi.

„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește
Reteta zilei 26 Aprilie 2024, 18:51

„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește

Duminica Floriilor este ultima dintre (puținele) „dezlegări la pește” pe care creștinul practicant le are în acest post al...

„Reţete gemene” pentru dezlegările la pește
Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare
Reteta zilei 01 Martie 2024, 11:26

Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare

Ați dori să mâncați anghinare? Iată ce trebuie să știți despre gătitul și prepararea acestei legume cu puține calorii, bogată...

Cum se pregătesc pentru preparare inimile de anghinare
3 rețete cu anghinare (după Bacalbașa)
Reteta zilei 27 Ianuarie 2024, 06:48

3 rețete cu anghinare (după Bacalbașa)

Inca din primele carti de bucate care apar in Romania secolului al XIX-lea, gasim retete care folosesc drept ingredient...

3 rețete cu anghinare (după Bacalbașa)
Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul
Reteta zilei 07 Ianuarie 2024, 09:16

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul

Dacă la 6 ianuarie, de Bobotează, se deschidea cerul, iar apele căpătau puteri tămăduitoare, la 7 ianuarie, de Sfântul Ioan...

Pilaf cu pește și busuioc, pentru masa de Sfântul Ioan Botezătorul
Pâinea de Bobotează și tradiția ei
Reteta zilei 06 Ianuarie 2024, 08:42

Pâinea de Bobotează și tradiția ei

Boboteaza este ultimul eveniment important care încheie Sărbătorile de iarnă. Pentru creștinii ortodocși, Botezul Domnului...

Pâinea de Bobotează și tradiția ei
Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Reteta zilei 23 Decembrie 2023, 11:17

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier

„Cartea meniurilor” – publicată la aproape un deceniu de la prima sa culegere de rețete („Guide culinaire” – 5000 de rețete),...

Buștean de Crăciun „Surprise” - rețeta lui Escoffier
Rețetă măcelărească, de Ignat
Reteta zilei 20 Decembrie 2023, 11:40

Rețetă măcelărească, de Ignat

Pentru aceeia dintre dumneavoastră care nu țin postul, ori pentru cei care, din varii pricini, au dezlegare să mănânce și de...

Rețetă măcelărească, de Ignat
Rețetă rapidă de turtă dulce
Reteta zilei 18 Decembrie 2023, 15:19

Rețetă rapidă de turtă dulce

Într-o cratiță, se amestecă 120 g de zahăr de trestie ușor, 330 ml de lapte vegetal și 80 g de miere lichidă.

Rețetă rapidă de turtă dulce