-

Declaraţie simbolică de unire cu România

Mai mulţi aleşi locali din localităţi din Republica Moldova, care au semnat Declaraţia de Unire cu România, s-au întâlnit la Palatul Culturii din Iaşi. Ei au fost primiţi de primarul Mihai Chirică.

Cu această ocazie a fost constituită Liga Aleşilor Locali Unionişti. Nicoleta Stoian vine cu mai multe informaţii.

Pentru mulţi dintre aleşii locali de peste Prut, unirea este singura soluţie de dezvoltare a Republicii Moldova, unde domină sărăcia, iar democraţiea este fragilă. Ilie Leahu, viceprimarul comunei Băcioi, din apropierea Chişinăului:

„Această conferinţă vine să urgenteze procesul de reunire în Anul marelui Centenar. Respectiv, venim să promovăm şi pentru ceilalţi primari din Republica Moldova să-i motivăm să iasă din anonimat, să vină deschis să susţină procesul reunificării ca fiind unica soluţie de dezvoltare a Republicii Moldova, fiindcă, la etapa actuală, după 27 de ani de independenţă în Republica Moldova, democraţia e la limită, sărăcia e sub nivelul mediu de viaţă, respectiv doar unirea cu ţara va impulsiona şi va oferi o perspectivă clară de dezvoltare a Republicii Moldova împreună cu România”.

Liga Aleşilor Locali Unionişti este susţinută de platforma unionistă Acţiunea 2012 Coaliţia Organizaţiilor Civice din România, Republica Moldova şi din Diaspora. Preşedintele Acţiunii 2012, George Simion, spune că actuala generatie are datoria să întreprindă toate demersurile pentru unire:

„Foarte mulţi primari au fost intimidaţi să nu semneze, dar mulţi au semnat, sunt 105 deja, iar populaţia susţine deciziile alesilor locali şi numărul unioniştilor din Republica Moldova este din ce în ce mai mare, acum, la 100 de ani de la Marea Unire”.

Sursa: rador

Sursa foto: hotnews.md

Articole înrudite