-

Expozitia „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”

Muzeul Național Cotroceni, în colaborare cu Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" la Chișinău, organizează joi, 22 martie 2018, ora 15.00, în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei, vernisajul expoziției „Marea Unire.

De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, un proiect foto-documentar care se înscrie în seria manifestărilor culturale pe care MNC le-a dedicat Centenarului Marii Uniri.

După Braşov, Iaşi şi Galaţi, Muzeul Naţional Cotroceni îşi propune să itinereze această expoziţie şi în afara ţării. În mod simbolic, periplul internaţional al expoziţiei „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari” debutează la Chişinău, în contextul celebrării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Prin intermediul acestei expoziții, Muzeul Naţional Cotroceni evidențiază rolul Familiei Regale a României în desăvârșirea unității naționale a statului român.

Pe lângă fotografii care îi înfățișează pe Regele Ferdinand și Regina Maria pe frontul Marelui Război, publicul va putea vedea și imagini inedite, din patrimoniul MNC, surprinse la întoarcerea suvernarilor în București, în perioada tratativelor de pace sau la ceremonia de încoronare de la Alba Iulia din 1922.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 23 martie – 14 aprilie 2018, în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

Parteneri media: TVR, Agenţia Naţională de Presă Agerpres, Radio România, Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Radio România Bucureşti FM, HYPTV, Diplomat Club, Traveller Magazin, ArtOut, Fundaţia Culturală "Magazin Istoric", Historia, Asociaţia Redescoperă Istoria, Q Magazine, Revista Timpul.

Articole înrudite