-

„Moştenitorii României” – un nou proiect lansat de Radio România

Radio România lansează un nou proiect denumit „Moştenitorii României”. Sub acest titlu, instituţia va pune la un loc şi va difuza cele mai bune proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri.

Principalele proiecte ale tuturor posturilor Radio România naţionale, internaţionale şi regionale şi cele ale Agenţiei de Presă Rador vor fi subsumate acestui demers.

În anul Centenarului vorbim despre cei care au creat aceasta ţară şi-i lăsăm să vorbească pe cei care o vor duce mai departe.

 

Articole înrudite

 • Unirea Basarabiei cu România, marcată la Mioveni

  Actul istoric al unirii Basarabiei cu România de la 27 martie 1918, este marcat prin diverse evenimente cultural artistice la Mioveni în Argeș. Află care sunt manifestările și unde au loc:

 • Lansăm Moştenitorii României, un proiect Radio România

  Moştenitorii României, un titlu pe cât de copleşitor, pe atât de generos. Ne duce cu gândul la noi, cei de astăzi şi la cei care ne vor urma şi leagă trecutul de prezent şi viitor. Citește mai mult:

 • Centenarul Unirii Basarabiei cu România la Teatrul Radiofonic

  Producţiile Teatrului Naţional Radiofonic Lumină pentru Basarabia şi 27 martie 1918 – Întoarcerea acasă, vor fi prezentate în premieră absolută, în cadrul proiectului Biografii, memorii.

 • Vernisaj expoziție Marea Unire, la Palatul Roznovanu din Iași

  Muzeul Național Cotroceni va prezenta în fața publicului ieșean secvențe cruciale din istoria României, într-un proiect ce face parte din seria manifestărilor dedicate Centenarului.

 • Omagiu adus Reginei Maria la Curtea de Argeș

  De Ziua Internațională a Femeii, va fi organizat evenimentul dedicat Reginei Maria. Manifestarea este organizată în cadrul Centenarului Marii Uniri și va avea loc la Mănăstirea Curtea de Argeș.

  Regina Maria era supranumită ”Regina Soldat”, pentru contribuția pe care a avut-o în Primul Război Mondial, prin campaniile de ajutorare a soldaților români.

  În acest an, în cadrul Centenarului Marii Uniri, autoritățile din Argeș omagiază personalitatea Reginei Maria, cea despre care Robert D. Kaplan scria:

  „Regina Maria, mai mult decât oricine altcineva, s-a bătut pentru a asigura reîntoarcerea Transilvaniei, Basarabiei și Bucovinei la România, la sfârșitul Primului Război Mondial. A dormit pe câmpurile de luptă ale celui de-al Doilea Război Balcanic și ale Primului Război Mondial, alături de soldații săi. Prin forța de nezdruncinat a voinței sale, această prințesă britanică s-a redefinit pe sine însăși ca româncă oferindu-le supușilor săi o mai bună înțelegere a ceea ce urma să fie România, decât oricare din viziunile celor care au urmat după ea.”

  Program eveniment:

  Ora 14.00: Lansare de carte ”Regina Maria” – la Muzeul Municipal Curtea de Argeș

  Ora 15.00: Depunerea Flăcării Centenarului la Mormântul Reginei Maria a României

  Ora 15.10: Te Deum – oficiat de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului

  Ora 15.50: Aprinderea lumânărilor la mormintele regale

  Ora 16.00: Evocarea personalității Reginei Maria a României și a eroilor din Curtea de Argeș căzuți în primul Război Mondial și acordarea diplomelor centenare

  Ora 18.00: Spectacol extraordinar ”Regina Maria a României – Regina Soldat – Regina Modernă” – la Casa de Cultură și Arte ”George Topârceanu”.

  Constantin Pasol - corespondent Radi Antena Satelor