-

Spectacol extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri

Consiliul Județean Dâmbovița, alături de Centrul Județean de Cultură și în parteneriat cu Complexul Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște organizează evenimentul ”Centenar”.

Evenimentul marcheză muzical Marea Unire, într-un loc istoric și de o importanță covârșitoare pentru istoria românilor: Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.

Spectacolul va avea loc pe 21 mai începând cu ora 17:00 la Palatul Brâncovenesc din Potlogi.

Complexul monumental, ce se întinde pe o suprafață de 23.000 de metri pătrați, va găzdui în incinta acestuia, în ziua de 21 mai, pe lângă spectacolul folcloric extraordinar și momente care să ne poarte în epoca marelui domnitor. Domni și domnițe, garda Palatului vor întregi tabloul de epocă medievală.

Prin intermediul interpreților care vor urca pe scenă, se vor recrea, în chip muzical, dialoguri de înfrățire. Emilia Dorobanțu, Gelu Voicu, Ionuț Fulea, Veta Biriș și Adriana Ochișanu, interpreți de renume ai folclorului românesc, vor fi acompaniați de către Orchestra Populară Chindia, dirijor Ionuț Dumitrescu, a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița. Alături de ei, pentru un scurt moment instrumental, va urca și renumitul instrumentist Stelian Apostol, primul acordeonist angajat al Orchestrei Populare Chindia, cel care a concertat alături de toate numele importante ale muzicii populare românești.

Evenimentul se dorește a fi unul grandios, atât din punct de vedere muzical, cât și din perspectiva locului și a scenografiei care va fi concepută, punând în valoare unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură medievală din România.