-

vss1

Ficatul, principalul organ implicat în eliminarea toxinelor din organism, curăţă corpul prin filtrarea elementelor toxice din sange şi, în plus, ajuta la digestia alimentelor.

Un ficat sănătos arde grăsimile, preia nutrienţii din hrană şi îi transformă în componente esenţiale ale sângelui, prin colectarea vitaminelor şi a mineralelor şi prin producerea enzimelor şi proteinelor care contribuie la echilibrul hormonal.

Din păcate, multe diete pentru slabit exclud anumite grupe de alimente importante pentru aportul lor de vitamine şi minerale. Este mai ales cazul vitaminelor din grupul B (cand sunt excluse carnea şi alimentele bogate in amidon) sau al celor liposolubile de tipul A, D si E (daca se mananca doar preparate fara grasime sau daca au fost excluse materiile grase de tipul ulei sau unt).

Specialiştii consideră că această dietă este una dintre cele mai sănătoase, deoarece se bazează numai pe crudităţi, adică alimente crude, nepreparate termic. Cura bazată pe legume şi fructe crude, bogate în vitamine, enzime şi bioelemente oferă organismului energia zilnică necesară, fiind de un real ajutor persoanelor active, care trebuie să-şi adapteze alimentaţia la stilul de viaţă caracteristic.