-

vss1

Ne place un gust sau altul în funcție de vârsta pe care o avem, de preocupări și de temperament. Preferințele culinare pot spune câte ceva despre personalitatea noastră, dar și despre starea de sănătate, pentru că, instinctiv, suntem atrași de acele alimente care ne pot ajuta să ne vindecăm sau să ne detoxifiem organismul, să ne recăpătăm vitalitatea.

În ţările dezvoltate se consumă sare în exces, fiind un obicei la fel de periculos ca fumatul, alcoolismul, sedentarismul sau obezitatea.

Din sare, sodiul este cel care ne interesează, căci organismul uman are nevoie de el pentru a funcţiona. Sodiul ajută la menţinerea unei concentraţii corecte a fluidelor corporale, joacă un rol important în transmiterea impulsurilor electrice către terminaţiile nervoase şi contribuie la absorbţia nutrienţilor în celule.

A pătruns în Europa cu statului de condiment. Picant, asemeni piperului, dar și cu proprietăți aromatice, ghimbirul și-a făcut repede loc în bucate, unde e folosit însă cu parcimonie, datorită intensității gustului.

Pagina 901 din 1005