-

Detoxifierea de zahăr

Nu ai cum să îndulcești realitatea. Consumul de zahăr în exces îți pune corpul în pericol și îl expune unor afecțiuni medicale care pot fi chiar fatale.


Iata 4 motive care ar trebui sa te determine sa incerci detoxifierea de zahar:

1. Presiunea ridicata a sangelui – nivelul normal de oxid de azot mentine vasele de sange deschise si sanatoase. Prea mult zahar in dieta ta scade nivelul de oxid de azot. Astfel, vasele de sange se ingusteaza, presiunea sangelui creste si odata cu ea creste si riscul aparitiei bolilor de inima.

2. Colesterolul ridicat – oamenii care consuma prea mult zahar au nivelul colesterolului bun prea scazut, nivelul colesterolului rau prea ridicat si un nivel ridicat al trigliceridelor. Astfel, arterele si vasele de sange se ingroasa si apar bolile cardiace.

3. Bolile ficatului – o dieta bogata in zahar poate duce la boli de ficat. Prea mult zahar duce la cresterea nivelului insulinei si grasimea intra in celulele ficatului. Astfel, ficatul se inflameaza si poate ajunge chiar cirotic.

4. Rezistenta la insulina – cand zaharul intra in corp, insulina deschide usa pentru a permite zaharului sa ajunga in celule. Daca se pompeaza prea mult zahar, insulina nu mai e eficienta. Zaharul nu mai poate intra in celule si ramane blocat in corp.

Asa apar efectele toxice care duc la obezitate si chiar la diabet. Un om consuma 10 kg de indulcitori artificiali in fiecare an. Inlocuitorii de zahar apar in peste 6000 de produse inclusiv in mancarea pentru bebelusi, in cinele inghetate si chiar in iaurturi.

Ia in considerare alternativele

Cand vine vorba despre inlocuitorii zaharului, trebuie sa va informati corect cu privire la caracteristicile lor:

– Sucraloza – este de 500 de ori mai dulce decat zaharoza si nu afecteaza nivelul glucozei. Este un indulcitor descoperit recent, asa ca nu se stiu efectele pe termen lung. Este un indulcitor bun pentru gatit.

– Aspartamul – mai multe studii au aratat ca are efecte adverse asupra sanatatii. Acest indulcitor sta in corp mai mult si nu poate fi incalzit.

– Zaharina – studiile arata ca este unul din cei mai siguri indulcitori.

Citeste continuarea pe yve.ro