-

Dieta cu ghimbir - sănătate și pierdere în greutate

Ghimbirul este o plantă medicinală cu numeroase beneficii pentru sănătate, fiind considerat unul dintre cei mai eficienți inhibitori naturali ai apetitului, dar și un bun reglator al digestiei.

Acest elixir cu proprietăți valoroase și foarte apreciate încă din timpuri străvechi, poate reduce riscul de obezitate, diabet, boli cardiovasculare, în timp ce ajută organismul în lupta cu microbii și are efecte benefice asupra părului, pielii și al nivelului de energie. Consumul de ghimbir poate ajuta la accelerarea metabolismului și arderea rapidă a grăsimilor.

De aceea, includerea acestuia în alimentația zilnică este o binecuvântare atât pentru beneficiile sale asupra stării de sănătate, cât și pentru aportul său în lupta cu pierderea în greutate.

Iată care este conținutul energetic și nutrițional pentru 100 grame de rădăcină de ghimbir proaspăt : 80 de calorii, 79 g de apă, 0,7 g de lipide, 0 mg de colesterol, 15 mg de fitosteroli, 18 g carbohidrați, 2 g de fibre dietetice, 2% din doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina B1, 2% din DZR de vitamina B2, 4% din DZR de vitamina B3, 2% din DZR de vitamina B5, 8% din DZR de vitamina B6, 3% din DZR de vitamina B9, 8% din DZR de vitamina C , 1% din DZR de vitamina E, 29 mg colină, 13 mg de sodiu, 2% din DZR calciu, 3% din DZR de fier, 11% din DZR de magneziu, 3% din DZR de fosfor, 12% din DZR potasiu, 2% din DZR de zinc, 11% din DZR de cupru și 11% din DZR de mangan.

Dieta bazată pe consumul de ghimbir nu va topi instant kilogramele, ci va acționa asupra metabolismului, aducând rezultate pe termen lung, atât asupra stării generale de bine, cât și asupra siluetei. Ghimbirul favorizează pierderea în greutate prin mai multe mecanisme. În primul rând el are un super efect termogenic. Consumul lui crește temperatura corpului și ajută la stimularea metabolismului, astfel încât vei arde mai multe grăsimi decât dacă pur și simplu ai reduce aportul caloric. Se vor pierde 1- 2 kilograme pe săptămână, însă, cu acest ritm de slăbire, niciodată nu o să aveţi probleme de sănătate, iar pielea corpului se va adapta mai uşor la noile dimensiuni.

Dieta are ca principiu de bază consumul ceaiului de ghimbir dimineaţa, seara şi între mese (aproximativ 2 litri pe zi), meniul principal fiind absent complet.

Este permis să mănânci ce vrei și în orice combinație dorești, fără a face excese. Trebuie evitate dulciurile, grăsiminile nesănătoase, alimentele foarte sărate sau afumate. Cât despre conținutul caloric, e bine ca acesta să oscileze în intervalul 1.600-1.800 de calorii pe zi, ceea ce este suficient pentru funcționarea normală a organismului.

Important este să nu uitați de constanta acestei diete: ceaiul de ghimbir!
Prima cană se bea dimineața, pe stomacul gol. Apoi, la fiecare masă, se bea câte o cană, cu o jumătate de oră înainte și câte una la o oră după ce ai terminat de mâncat. Astfel, vei ajunge să bei pe parcursul zilei nici mai mult nici mai puțin de șapte căni de ceai de ghimbir.
Sfat : cu 20 de minute înainte de micul dejun beţi 2 căni de ceai de ghimbir. Astfel, nu numai că o să oferiţi organismului substanţe care reglează metabolismul, dar o să vă și energizaţi.

Rețete de ceai de ghimbir
Ceaiul de ghimbir poate fi simplu, prin infuzarea unei lingurițe de rădăcină rasă la o cană de apă aproape fierbinte (nu clocotită!), pentru a nu distruge substanțele benefice din ghimbir. Mai puteți prepara ceai de ghimbir cu ceai verde, cu puțină miere și o felie de lămâie. Delicios și revigorant este și dacă-l faci cu un vârf de cuțit de praf de nucșoară și puțin suc de portocale.