-

Trei reguli de aur ale unei alimentații sănătoase

DIVERSITATEA influentează foarte mult calitatea alimentatiei noastre.

Mâncând variat, avem cele mai multe şanse să ne procurăm toate substanțele nutritive de care avem nevoie şi să le utilizăm în cele mai bune condiții. Este una dintre cele mai eficiente metode de a evita carențele vitaminice şi minerale.

Un studiu recent a arătat că există o legătură clară între diversitatea hranei şi gradul de acoperire a necesarului de vitamine şi minerale: cu cât alimentația noastră este mai variată, cu atât mai reduse sunt riscurile de a avea un deficit nutrițional.

SIMPLITATEA constituie unul dintre secretele alimentațiel corecte. A mânca sănătos înseamnă în primul rând a mânca simplu.

Putem găti preparate uşoare, fără a le sacrifica deloc gustul, limitând utilizarea grăsimilor. Câteva astfel de metode sunt: pe baia de aburi, la cuptor, la grătar sau prin fierbere.

Citeste continuarea pe yve.ro