-

Cura de detoxifiere de 3 zile - cureți organismul, previi boli grave și slăbești

O cură de detoxifiere a organismului este necesară măcar o dată pe anotimp, iar vara cu atât mai mult se impune. Făcută corect, o asemenea acțiune duce la eliminarea toxinelor din colon, curăță sângele și ajută în alte câteva afecțiuni, pentru că reglează tensiunea arterială (prevenind bolile cardiovasculare provocate de excesul de grăsimi și săruri), reglează colesterolul (prevenind obezitatea) și zahărul din sânge (prevenind diabetul).

Cura de detoxifiere de 3 zile este rapidă și se bazează pe principii simple, fără a vă da peste cap metabolismul.

În prima zi se va ține post negru, doar cu apă plată sau cu ceaiuri preparate prin macerare la rece (asta înseamnă că planta de ceai verde se va pune în apă rece și se va bea lichidul abia după 3-4 ore). Ceo care nu rezistă să consume numai lichide (minimum 3 litri) pot mânca, în maximum 3 reprize, fructe de pădure (între 150-300 g la fiecare „masă”).

După ce a avut loc această provocare dură a organismului de a elimina toxinele, următoarele 2 zile sunt mai permisive. 

În ziua a doua, la micul dejun se vor mânca cereale integrale (200-300 g) cu lapte degresat sau un iaurt slab (mic), un ou fiert cu frunze verzi (spanac, valeriană, salată etc.) și, numai dacă nu vă puteți lipsi de ea, o felie de pâine prăjită (de preferat, pâine neagră cu semințe sau pâine integrală). La prânz se poate mânca o salată mare, cu legumele preferate, în care ați adăugat câteva nuci, sau legume preparate la aburi sau înăbușite (ardei, păstăi, păstârnac). Se recomandă, de asemenea, cartofi natur sau copți, cu mărat din belșug și cu roșii (salată). Desertul va consta din fructe: un măr sau o portocală ori o porție de fructe de pădure sau de căpșuni, fără adaosuri (zahăr, frișcă). Cina nu va fi luată mai târziu de ora 19 și va consta în broccoli la abur sau fiert și o salată mică, în care ai adăugat nuci.

În a treia zi sunt permise proteinele animale, respectiv cele din pește (pește slab, preparat la abur sau la cuptor), cu garnitură de cartofi copți cu mărar (la prânz) - pentru micul dejun optându-se pentru variantele din ziua precedentă. Seara se va mânca o salată mare de roșii, recunoscute pentru virtuțile lor în cura de slăbire, în care se poate adăuga ceapă și ulei de măsline.  

În aceste două zile se va bea numai apă plată (eventual, cu o felie de lămâie) și ceai verde preparat la rece, 2,5-3 litri pe zi.