-

Dieta japoneză. Cum să slăbești 3 kg în numai 3 zile!

E știut că japonezii au cel mai mic procent de persoane supraponderale, iar acest fapt se datorează faptului că urmează un regim alimentar foarte riguros şi sănătos. Dieta zilnică a japonezilor se axează pe consumul de orez, peşte şi multe legume şi fructe, servite încet şi în porţii mici. Dieta japoneză, ca program de slăbire rapidă, trebuie ţinută minimum trei zile și maximul 10 zile, garantând pierderea a câte unui kilogram pe zi în primele 3 zilei și a 0,500 până la 1 kg pe zi, în următoarea săptămână. Asta înseamnă 3 kilograme, dacă ții dieta de 3 zile și 6,500 până la 10 kg, dacă ții dieta de 10 zile.

Ce ai voie să mănânci? 


Orez

Pe parcursul dietei japoneze va trebui să consumi cantităţi mari de orez pe tot parcursul zilei, aproape la orice masă, inclusiv la micul dejun, adică aproximativ de şase ori mai mult decât mănâncă un european. Orezul trebuie pregătit fără ulei sau unt. Orezul are puţine calorii şi conţine carbohidraţi complecşi, care îţi oferă o senzaţie de saţietate pentru mai mult timp. Totodată, consumul de orez te fereşte de depunerile de grăsime pe abdomen şi fese, cauzate de obicei de consumul de dulciuri. 

Legumele

Ardeii graşi, ardeii iuţi, salata, ceapa, roşiile, ridichiile, morcovii, spanacul, ciupercile sau sfecla sunt numai câteva dintre legumele pe care japonezii le includ în dieta lor zilnică. Ei le prepară în diverse moduri, fierte în sos, prăjite sau fierte la abur, pentru a-şi menţine calităţile nutritive.  Pentru dietă se recomandă pregătirea lor pe grătar sau la abur, iar pe viitor nu uitați să le includeți din plin în alimentația zilnică.

Peşte
Este recomandat un consum cât mai mare, iar peştele să fie cât mai gras: somon, ton, dar şi macrou, sardine sau hering. Se preferă un pește foarte bogat în acizi graşi Omega 3, pentru că menţine sănătatea inimii şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, oferind în acelaşi timp şi o stare de bine. Pe parcursul dietei nu ai voie să consumi carne roşie, care conţine grăsimi saturate, deoarece se ştie că un consum excesiv de carne roşie provoacă obezitate şi boli cardiovasculare. 

Soia
Se va include în dietă, dar cu moderaţie! Uscată sau sub formă de boabe, soia este un excelent înlocuitor al cărnii, reprezentând o sursă foarte bună de proteine. Ea nu conţine grăsimi saturate.

Deserturi
Desertul admis este salata de fructe. În funcţie de sezon, ea conţine fructe asortate, frumos aşezate pe un platou. 

În această perioadă, respectă următoarele reguli: 
· Consumul de alcool trebuie redus la minimum sau absent.
· Pe parcursul fiecărei zile trebuie să bei cel puţin 1,5 litri de apă, indiferent de restul lichidelor băute, şi două căni de ceai verde, neîndulcit.
· Principalele alimente sunt peştele, orezul şi legumele, iar pe parcursul unei zile se vor consuma şapte fructe şi legume diferite. 
· La fiecare masă trebuie să existe un aliment bogat în calciu şi unul care să conţină Omega3. 

Planul de dietă, pentru 3 zile:


Ziua 1

Ziua întâi este ziua dedicată orezului. Se fierb aproximativ 250 de grame de orez în apă fără sare, iar după ce se răceşte se adaugă sucul proaspăt al unei jumătăţi de lămâie sau un măr dat pe răzătoare. Orezul preparat în acest fel se împarte în porţii mici, patru sau cinci, care se vor consuma pe parcursul întregii zile. 

Ziua 2

Ziua a doua este ziua dedicată consumului de peşte. În această zi trebuie să consumi aproximativ 500 de grame de peşte, somon, macrou, ton, sardine sau hering, fiert sau preparat la grătar. Peştele se împarte în porţii cât mai mici, aproximativ egale, şi se va consuma pe parcursul întregii zile. 

Ziua 3

În cea de-a treia zi se va consuma tot orez fiert, ca şi în prima zi, iar dacă doreşti îl poţi prepara amestecat cu legume, bineînţeles, tot fără sare.

 

Dacă vrei să continui dieta, ia-o de la capăt, în aceeași ordine.