-

Dieta cu mămăligă e... dieta curtezanelor! Știai asta? Află care e meniul

Dieta cu mămăligă e... „de pe vremea bunicii”, dar nu a bunicilor româncelor. Inventată acum 300 de ani, le ajuta pe curtezane să intre în corsete!

În ciuda faimei noastre de „mămăligari”, nu ne-a trecut prin minte să transformăm preparatul nostru național în „instrument de tortură” pentru grăsuțe. Și grăsuți...

Reabilitată recent de un medic american de origine italiană - Mario Ferruzzi, de la Universitatea din Purdue, Indiana - dieta cu mămăligă datează de la sfârșitul secolului XVII-lea, când a fost folosită de doamnele din înalta scietate a orașelor italiene, dormice să-și păstreze subțirimea taliei și să intre în corsete. Profesorul Ferruzzi, mergând pe urmele vechii diete, a reușit să demonstreze că mămăliga și terciul de porumb - bogate în vitaminele A și C, precum și în caroten, luteină și zeaxantină - au capacitatea de a preveni cancerul și alte boli grave ale aparatului digestiv, ajutând la detoxifierea organismului și, bineînțeles, la... slăbit.

Mario Ferruzzi, punând cap la cap informațiile istorice cu rezultatele cercetărilor sale, a creat și un PLAN DE DIETĂ, pe care vi-l oferim:

Dieta cu mămăligă (meniul unei zile)

Micul dejun
Se va face o mămăligă pripită (mai mult crudă decât fiartă), care se amestecă cu un ou fiert moale, smântână și/sau iaurt slab. Se mănâncă până la ceasurile 9.00 și se beau ceaiuri de fructe de pădure, fierbinți și ușor îndulcite. Nu se vor consuma dulciuri și se va evita sarea/

Prânz
Pentru că substanțele din porumb se asimilează greu, cât ții această dietă trebuie să mănânci în intervalul 11,30-12,15 și asta pentru că organismul nostru are în mod obișnuit cădere a glicemiei în jurul orei 13.
Acum se va consuma mămăligă bine fiartă sau un terci de porumb, asociat cu alte alimente sărace în grăsimi, de preferat legume, pește slab sau piept de pui sau de curcan la grătar. Se va bea o jumătate de pahar de vin roșu dulceag. Se vor evita citricele și băuturile din citrice, dar în schimb se poate bea un ceai de fructe, slab îndulcit.

Cina
Ora cea mai potrivită pentru cină este 21-21,30. Cu 10 minute înainte de cină, pe stomacul gol, se vor mânca murături (varză, gogonele, castraveți). Apoi se va consuma o porție de mămăligă pripită, cu legume, brânzeturi slabe și/sau carne slabă la grătar sau la aburi. La cină se pot consuma până la 300 ml de bere neagră sau o jumătate de pahar de vin roșu demisec.
Dacă între prânz și cină - dat fiind și numărul mare de ore care trec între aceste două momente ale zilei - vi se face foame, este permis un pahar de lapte bătut sau de iaurt slab (eventual cu o felie de pâine prăjită).

Restricții
Pe perioada în care veți urma DIETA CU MĂMĂLIGĂ - care poate dura între 6 și 10 săptămâni - trebuie să evitați sarea (cu excepția murăturilor de dinainte de cină), cafeaua și băuturile cu cofeină, băuturile carbogazoase, sucurile de citrice.

Te-ar mai putea interesa

Alimente şi obiceiuri sănătoase pentru a preveni apariţia cancerului de sân

LĂMÂIE și PĂTRUNJEL – combinația perfectă, care vă transformă corpul și vă echilibrează nivelul de colesterol

Sursa foto: Carnete