-

Cum ne poate ajuta cafeaua să pierdem în greutate

Cafeaua oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate - are capacitatea de a stimula temporar concentrarea și vigilența, iar consumul de cafea ar putea scădea riscul bolii hepatice și al diabetului de tip 2.

Cafeaua neagră este o alternativă mai sănătoasă la cafea aromată cu cremă și zahăr, încărcată cu calorii și ar putea ajuta și la scăderea în greutate.

Cafeaua neagră este un catalizator în scăderea în greutate? Surprinzător, nu-i așa? Este cunoscută pentru diferite beneficii de sănătate, cum ar fi prevenirea cancerului, depresie ușoară și dureri de cap. Aproximativ 80% din populația lumii bea cafea în fiecare zi în cantități diferite.

Dar foarte puțini știu despre cum ajută la pierderea în greutate. Doar asigurați-vă că nu exagerați - prea multă cofeină poate avea efecte negative asupra sănătății. (PM)

Includerea cafelei negre în regimul alimentar poate ajuta la lupta cu kilogramele în plus, afirmă studii internaţionale.

Efectul benefic al băuturii se datorează cofeinei şi, în special, capacităţii sale de a stimula termogeneza - procesul de producere a căldurii în organism, care accelerează metabolismul şi ajută la arderea mai multor calorii.

Potrivit autorilor unui studiu olandez, consumul de cafea neagră oferă un efect "instantaneu" asupra metabolismului. Un studiu britanic al exper?ilor de la King's College din Londra arată că persoanele care beau cafea neagră se pot baza pe arderea a 150 de calorii pe zi.

Amatorii de cafea fac, totuşi, adesea greşeala de a adăuga o cantitate mare de zahăr şi lapte, limitându-i beneficiile. Pentru un efect optim, cel mai bine este ca băutura să fie consumată neagră.

Experţii recomandă persoanelor cărora cafeaua neagră li se pare prea tare să adauge lapte de caju, pentru că are cel mai mic conţinut de calorii dintre băuturile lactate. O ceaşcă de lapte de caju conţine doar 25 de calorii, comparativ cu 148 de calorii într-o ceaşcă de lapte nedegresat.

SURSA: RADOR

Articole înrudite