-

Dieta "Mănâncă - Oprește-te - Mănâncă"

Dieta Eat Stop Eat (în traducere Mănâncă Opreşte-te Mănâncă), creată de nutriţionistul Brad Pilon, este un regim de slăbire eficient și deosebit de sănătos.

Acest regim se poate adapta foarte bine pe stilul de viaţă al multora.

Programul are la bază principiul postului intermitent, o soluţie sigură pentru eliminarea surplusului de kilograme, în care cheia succesului este moderaţia. Postul intermitent presupune a nu mai mânca nimic o perioadă de timp (de 12, 16, 24 sau 32 de ore) şi a bea doar apă sau lichide lipsite de calorii, precum ceaiul.

Potrivit lui Pilon, aceasta este o metodă excelentă de a arde grăsimea corporală, de a păstra masa musculară şi de a reduce inflamaţia cronică sistemică. În plus, metoda postului intermitent ajută la repararea celulelor şi luptă împotriva cancerului.

Principiile de baza ale dietei:

• Vei ţine post timp de 24 de ore o dată sau de două ori pe săptămână.
• Începi postul de dimineaţă, la prânz sau seara. Este irelevant atât timp cât 24 de ore nu vei mai mânca.
• Ieşi din post cu o masă de mărime obişnuită, adică nu ai voie să compensezi pentru toate caloriile pe care le-ai fi putut mânca în perioada de post negru.
• Faci sport regulat.

"Înformetarea" timp de o zi întreagă sau chiar două zile pe săptămână te va ajuta să reduci numărul total de calorii consumate fără a-ţi limita ceea ce ai voie să mănânci.

În timpul celor 24 de ore de post, pe care creatorul dietei Brad Pilon le denumeşte "pauza de mâncat 24", nu vei avea voie să consumi niciun fel de aliment, însă poţi consuma băuturi fără calorii.

Deşi 24 de ore pot părea infernale în momentul în care nu ai voie să mănânci, vestea cea bună este că acest program este flexibil. La început nu va trebui chiar să te înfometezi 24 de ore. În prima zi rezistă fără mâncare atât cât poţi şi creşte faza de post gradual, pentru ca organismul să ţi se adapteze.

După ce se încheie perioada de "nemâncat" te intorci la mâncatul obişnuit. Te vei comporta ca şi când nu ai stat în înfometare o zi întreagă.

Un avantaj al dietei constă în faptul că nu există alimente interzise şi nici nu va trebui să numeri caloriile, să cântăreşti mâncarea sau să ai o mulţime de restricţii alimentare. Tot ce trebuie să faci este să mănânci cu moderaţie.

Foto: pixabay.com

 

Articole înrudite