Ascultă Radio Antena Satelor Live

Chipsurile sunt toxice și cresc riscul de cancer!

Tentanțiile alimentare sunt multe și, deseori, cedăm în fața lor. Evident, că, din când în când, ne este permisă câte o mică plăcere, însă când acest lucru devine un stil de viață.

10 Noiembrie 2018, 08:17

Iar excepția se transformă în permanență, lucrurile o pot lua razna, iar consecințele asupra sănătății noastre pot fi devastatoare. De exemplu: chipsurile. Sunt la îndemână, putând fi cumpărate de la orice colţ de stradă şi, pe moment, ne amăgesc foamea. Vestea proastă este, însă, că ele sunt veritabile bombe calorice și abundă în chimicale. Cu toții am mâncat chipsuri, măcar o dată în viață, dar persoanele care le consumă frecvent se supun unor riscuri ale căror efecte devastatoare se vor observa în timp.

Chipsurile sunt toxice și sporesc riscul de cancer

Chipsurile sunt produse industriale obţinute din cartofi feliaţi, săraţi şi prăjiţi, cu sau fără arome naturale sau artificiale. Prăjirea este unul dintre cele mai nesănătoase moduri de preparare a alimentelor. La temperaturile înalte necesare prăjirii grăsimile se descompun prin oxidare, hidrolizăşi polimerizare generând substanţe toxice precum acroleina şi acrilamida.

Chipsurile sunt toxice! „Aceste substanţe sunt neurotoxice şi afectează celula nervoasă. Ele au şi potenţial cancerigen şi sunt toxice şi pentru ficat, pancreas şi rinichi. Acrilamida există nu doar în chipsuri, care conţin cea mai mare cantitate, ci şi .................................

Citește mai departe despre alimentele care cresc riscul de cancer

Beneficiile uimitoare ale postului intermitent, care îți schimbă viața
Diete 01 Octombrie 2025, 10:15

Beneficiile uimitoare ale postului intermitent, care îți schimbă viața

Postul intermitent (n.r. intermittent fasting), popularizat inițial ca o metodă eficientă de slăbit, este mult mai mult decât...

Beneficiile uimitoare ale postului intermitent, care îți schimbă viața
Grăsimi bune vs grăsimi rele: Cum să le alegi corect pentru o inimă sănătoasă
Diete 24 Septembrie 2025, 13:04

Grăsimi bune vs grăsimi rele: Cum să le alegi corect pentru o inimă sănătoasă

Timp de zeci de ani, grăsimile au fost considerate principalul dușman al siluetei și al sănătății cardiovasculare. Sub...

Grăsimi bune vs grăsimi rele: Cum să le alegi corect pentru o inimă sănătoasă
Postul intermitent: O dietă la modă sau un stil de viață sănătos?
Diete 08 Septembrie 2025, 09:37

Postul intermitent: O dietă la modă sau un stil de viață sănătos?

Postul intermitent a câștigat o popularitate imensă în ultimii ani, fiind promovat nu doar ca o metodă de slăbit, ci și ca o...

Postul intermitent: O dietă la modă sau un stil de viață sănătos?
Superalimente locale, la îndemâna oricui
Diete 08 Septembrie 2025, 09:21

Superalimente locale, la îndemâna oricui

Deși termenul de "superalimente" ne poate duce cu gândul la fructe exotice sau semințe rare, adevărata bogăție nutritivă se...

Superalimente locale, la îndemâna oricui
Ce înseamnă o dietă sănătoasă?
Diete 12 Mai 2025, 00:12

Ce înseamnă o dietă sănătoasă?

Adoptarea unor diete sănătoase are un rol esențial în menținerea sănătății fizice, psihice și în prevenirea multor boli cronice.

Ce înseamnă o dietă sănătoasă?
Alimentația corectă, un aliat important al longevității
Diete 10 Aprilie 2025, 11:52

Alimentația corectă, un aliat important al longevității

Cercetătorii susțin că alimentația joacă un rol esențial în prelungirea duratei de viață, după ce au analizat regimurile...

Alimentația corectă, un aliat important al longevității
Diete 07 Aprilie 2025, 05:48

Dieta adecvată în menopauză

Menopauza nu este o boală... Cu toate acestea, această etapă inevitabilă din viața unei femei aduce cu sine o serie de...

Dieta adecvată în menopauză
Alimentația joacă un rol-cheie în reducerea riscului de cancer gastric
Diete 06 Martie 2025, 11:56

Alimentația joacă un rol-cheie în reducerea riscului de cancer gastric

Cancerul gastric este una dintre cele mai agresive forme de cancer, având factori de risc precum infecția cu Helicobacter...

Alimentația joacă un rol-cheie în reducerea riscului de cancer gastric