-

Chipsurile sunt toxice și cresc riscul de cancer!

Tentanțiile alimentare sunt multe și, deseori, cedăm în fața lor. Evident, că, din când în când, ne este permisă câte o mică plăcere, însă când acest lucru devine un stil de viață.

Iar excepția se transformă în permanență, lucrurile o pot lua razna, iar consecințele asupra sănătății noastre pot fi devastatoare. De exemplu: chipsurile. Sunt la îndemână, putând fi cumpărate de la orice colţ de stradă şi, pe moment, ne amăgesc foamea. Vestea proastă este, însă, că ele sunt veritabile bombe calorice și abundă în chimicale. Cu toții am mâncat chipsuri, măcar o dată în viață, dar persoanele care le consumă frecvent se supun unor riscuri ale căror efecte devastatoare se vor observa în timp.

Chipsurile sunt toxice și sporesc riscul de cancer

Chipsurile sunt produse industriale obţinute din cartofi feliaţi, săraţi şi prăjiţi, cu sau fără arome naturale sau artificiale. Prăjirea este unul dintre cele mai nesănătoase moduri de preparare a alimentelor. La temperaturile înalte necesare prăjirii grăsimile se descompun prin oxidare, hidrolizăşi polimerizare generând substanţe toxice precum acroleina şi acrilamida.

Chipsurile sunt toxice! „Aceste substanţe sunt neurotoxice şi afectează celula nervoasă. Ele au şi potenţial cancerigen şi sunt toxice şi pentru ficat, pancreas şi rinichi. Acrilamida există nu doar în chipsuri, care conţin cea mai mare cantitate, ci şi .................................

Citește mai departe despre alimentele care cresc riscul de cancer