-

Leacurile perfecte după mesele copioase de sărbători

Detoxifierea este un procedeu de curățare a organismului și de eliminare a toxinelor stocate în țesuturi sub diferite forme.

Este un fel de restart pentru organele noastre, care timp de câteva zile fac pauză de la alimentele dăunatoare și de la un stil de viață nepotrivit.

Detoxifierea se poate face cu ajutorul ceaiurilor, a sucurilor sau a unui regim bine pus la punct, cu accent pe anumite fructe și legume. În general, detoxifierea se bazează pe un aport foarte mare de lichide, sub diferite forme, care să restabilească nivelul de hidratare al organismului și să favorizeze lupta cu toxinele.

Ceaiuri indicate pentru detoxifiere

1 - Ceaiul verde

Este infuzia minune, cu o listă nesfarșită de beneficii. Unul dintre ele este și detoxifierea, datorată conținutului foarte mare de antioxidanți. Este și un tonic excelent, util atunci când dieta de detoxifiere pe care o urmați vă face să vă simțiți lipsiți de energie.

2 - Ceaiul din ghimbir

Are o aromă puternică, însă este unul dintre cele mai bune remedii pentru un organism bombardat cu toxine, din alimentație sau stilul de viață. Este bogat în antioxidanți, are efecte benefice asupra tractului digestiv, distruge bacteriile și virusurile, susține sistemul imunitar. Poate fi combinat cu puține picături de lămâie sau cu ceai de păpădie, ambele sporindu-i efectele curative.

3 - Ceaiul de anghinare

Este recomandat persoanelor care au o sensibilitate hepatică și în cazul cărora detoxifierea trebuie să se concentreze în special pe ficat. Anginarea susține refacerea ficatului, îl ajută să elimine toxinele și susține activitatea vezicii biliare.

4 - Ceaiul de mușețel cu mentă

Este util nu atât pentru detoxifiere - cât pentru simptomele neplăcute pe care le puteți avea pe parcursul ei. Mușețelul și menta calmează arsurile și disconfortul gastric, reduc senzația de foame și de greață.

5 – Rooibos

Este un ceai delicios, a cărui compoziție îl face perfect pentru o cură de detoxifiere: antioxidanți polifenolici și flavonoide, fier, potasiu, calciu, flor, cupru, magneziu, mangan, zinc și acizi alfa. Infuzia din Rooibos încetinește procesul de îmbătrânire, susține lupta organismului cu radicalii liberi și favorizează digestia.

Ce alte ceaiuri sunt indicate pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din ficat

Feniculul – Pentru detoxifierea corpului, puteți apela și la remediile din fenicul. Feniculul poate funcționa ca un agent care „curăță” sângele și ca un bun diuretic ce menține rinichii și ficatul sănătoase. Feniculul poate elimina toxinele care se află în aceste organe. Rețineți, însa, înainte de a încerca oricare dintre aceste ceaiuri, cereți sfatul medicului curant, pentru a evita situațiile neplăcute.

Ceaiul de fenicul este făcut din semințele plantei de fenicul. Acest ceai a fost asociat cu multe beneficii pentru sănătate, datorită concentrațiilor mari de fitonutrienți, vitamine, minerale și compuși volatili.

În plus, ceaiul făcut din semințe de fenicul ajută și la îmbunătățirea digestiei.

Sursa: stiripesurse.ro
Sursa Foto: adevarul.ro

Articole înrudite