-

Cele mai potrivite alimente pentru micul dejun

Multe persoane ratează micul dejun pentru că nu au timp şi se grăbesc să plece spre locul de muncă, iar unii vor să piardă în greutate.

Masa de dimineaţă este un element indispensabil al dietei alimentare a omului modern, deoarece oferă energie şi susţine activitatea fizică a corpului pe tot parcursul zilei. Potrivit nutriţioniştilor, cele mai potrivite alimente pentru micul dejun sunt: Ovăz - Mic dejunul care include ovăz este copios şi oferă multă energie pentru a vă începe ziua în cel mai bun mod posibil. Aceste cereale conţin un tip unic de fibre - beta-glucan, care au numeroase beneficii pentru sănătate. Făina de ovăz menţine nivelul glicemiei constant, previne diabetul şi scade colesterolul. De asemenea, sunt un elixir al tinereţii, deoarece sunt bogate în antioxidanţi care au grijă de sănătatea inimii şi reduc tensiunea arterială ridicată. De asemenea, sporesc senzaţia de saţietate şi dacă le mâncăm la micul dejun, ne ajută să nu simţim senzaţia de foame înainte de ora prânzului. Iaurt - iaurtul este o sursă de proteine "‹"‹utilă, gustoasă şi hrănitoare, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru micul dejun, împreună cu fructe, miere, nuci, chia, ovăz. Consumul său, în special dimineaţa, intensifică metabolismul pentru toată ziua. Ouă - Ouăle sunt o alegere bună pentru a începe ziua. Ele cresc senzaţia de saţietate, reduc cantitatea de alimente consumate la următoarea masă şi ajută la menţinerea nivelului de zahăr din sânge şi al insulinei. Cafeaua - Consumată dimineaţa, cafeaua este un obicei sănătos. Cofeina îmbunătăţeşte starea de spirit şi activitatea mentală. Cafeaua este bogată în antioxidanţi care întăresc celulele din organism şi le protejează de radicalii liberi. Trei-patru ceşti de cafea pe zi sunt cantitatea optimă care are efecte benefice.

RADOR

Foto: Pixabay