-

Pericolele purtării șlapilor

Sunteti una dintre acele persoane care abia astepta sa ajunga acasa ca sa poarte slapi, pentru ca nu-si imagineaza altceva mai comfortabil? Slapii, simbolul verii de peste tot, cauzeaza mai multa durere decat bucurie. Daca ii purtati constant, acestia pot cauza probleme labei piciorului si dureri de spate, dar si anumite infectii.

Prima daca s-au facut publice problemele cauzate de slapi in cadrul Asociatiei Podologice Americane. Conform acestei asociatii, slapii (in special cei de cauciuc) sunt extrem de daunatori. Pentru ca nu sustin scobitura piciorului (de fapt, flip-flops-ii sunt doar o talpa de cauciuc cu un fir care trece printre degete) sunt un dusman al spatelui si promoveaza o postura gresita care duce, pe termen lung, la inflamatii si dureri de spate si de picioare.

Podologia este stiinta care are control integral asupra situatiei posturale de la diagnostic pana la crearea de plantare speciale si alegerea de incaltaminte adecvata pentru pacienti. Specialistul podolog este singurul care va urmareste pas cu pas de la diagnostic pana la productia protezei plantare personalizate.

Ca sa mergem din rau in mau rau, recent, forumurile medicale sustin ca slapii dauneaza conditiei fizice dintr-o varietate de motice precum, de exemplu, absenta sustinerii scobiturii piciorului si lipsa absorbtiei socurilor, materializate in presiune repetata exercitata asupra spatelui, pentru ca acesta incearca sa se adapteze socurilor primite in absenta unei protectii minimale care ar atenua cat de cat presiunea, si sa isi schimbe postura in caz de urgenta, cauzand de fapt nevralgii.

Purtarea slapilor cauzeaza frecvent....................................

 

Citește mai mult pe: DOCTORUL PICIOARELOR