-

Cea mai murdară parte a corpului: aici se acumulează sute de bacterii care te pot îmbolnăvi

Dușurile sunt o parte foarte importantă a igienei personale. în timpul zilei, hainele, părul și pielea poartă mai multe microorganisme, care pot fi dăunătoare pentru sănătatea noastră.

Dar, chiar daca ati facut un dus si v-ati spalat parul, exista o parte a corpului, care este considerata cea mai murdara si care pastreaza murdaria chiar si dupa ce ati facut un dus.

Aceasta zona este buricul, care este partea cea mai neglijata a corpului nostru si poate deveni un pat adevarat pentru bacterii. Datorita formei sale, foarte rapid se acumuleaza celulele moarte ale pielii in el.

Aceasta combinatie este ideala pentru dezvoltarea microorganismelor, pentru ca daca nu va spalati in mod corespunzator si in detaliu, poate provoca mirosuri neplacute, dar si probleme de sanatate, precum unele infectii.

Studiile arata ca in buric se pot aduna pana la 67 de tipuri diferite de bacterii, indiferent de cate dusuri faceti. Daca doriti sa pastrati acea parte a corpului curata, trebuie sa utilizati un truc simplu cu tampoane de bumbac.

Cum sa va spalati corect buricul?

Inainte de dus, puneti un tampon de bumbac in alcool si stergeti in detaliu cu buricul. In timpul dusului, cu un nou tampon de bumbac, aplicati putin gel de dus si alcool si curatati aceasta zona. Apoi, clatiti bine cu apa rece si se usuca cu o carpa de bumbac.

Umeziti varful unei carpe de bumbac si aplicati gel de dus. Spalati buricul si apoi se clateste cu apa calduta si se usuca cu un prosop.

Sursa: bewoman.ro

Sursa foto: pixabay.com