4 trucuri ca să lupți eficient cu celulita
Celulita nu este apanajul vârstei mature. Ea poate să apară încă din preajma vârstei de 25 de ani, în condiții care țin de genă, de alimentație, de ritm de viață. Până și vedete de talie internațională precum Jennifer Lopez s-au confruntat cu „hidra” care transformă aspectul neted al pieli. Femeile care țin la felul în care arată, vor apela la toate remediile de care aud, pentru a scăpa de „coaja de portocală”. Dar oare sunt suficiente masajele, împachetările, ungerile cu fel de fel de loțiuni și creme? Sau e nevoie și de câteva „trucuri” care pot ajuta la diminuarea celulitei? Care ar fi acestea?
30 Iunie 2022, 16:07
1. Fii constantă cu tratamentele și evită pauzele lungi între aplicări. Pentru a vedea rezultate este nevoie de perseverenţă. Nu face pauză mai mult de trei zile de la tratamentul anti-celulitic, căci toată munca ta de dinainte se va dovedi în zadar. Celulita e perfidă și se întoarce la primul semn de delăsare.
2. Combină tratamentele naturale cu sportul. Pentru a vedea rezultate este bine să faci minim 30 de minute de mişcare zilnic. Insistă pe acele exerciții care acționează asupra părților din corp afectate de celulită și de depunerile adipoase sau de grăsime. Fesele, coapsele, burta - trebuie să fie în centrul atenției. 20 de minute de exerciții fizice sunt de folos
3. Tratează celulita la nivel intern. Consumă apă şi alimente bogate în antioxidanţi care curăţă sistemul sangvin de toxine. Evită alimentele procesate şi înlocuieşte-le cu cele bogate în antioxidanţi şi fibre. O alimentație sănătoasă ajută și pentru alte afecțiuni, aduce luminozitate tenului și îți oferă starea de bine necesară. Și în alimentație e funcțional principiul „n în unul” unde „n” înseamnă toate celelalte probleme pe care le ameliorezi și/sau le rezolvi în privința sănătății tale.
4. Aplică tratamente adecvate. Masajul cu uleiuri ajută la eliminarea depozitelor de grăsime, iar gelul pe bază de ardei iute îmbunătăţeşte microcirculaţia sangvină la nivelul locului unde a fost aplicat, eliminând eficient toxinele. Rezervă-ţi cinci minute pe zi pentru masarea zonelor cu probleme. Iar periodic (la 1-3 luni o dată, după cum e cazul) apelează și la tratamente mai complexe, făcute în centre specializate.