-

3 remedii naturale eficiente în combaterea sinuzitei

Dacă vă confruntați cu durere și presiune la nivelul feței, însoțită de senzație de nas înfundat sau plin cu secreții, atunci suferiți de sinuzită.

Sinuzita este o infecție a membranei mucoase care captușește interiorul foselor nazale și sinusurile, spațiile goale sau cavitățile localizate în jurul ochilor, obrajilor și nasului.

Când membrana mucoasă se inflamează, blochează drenajul fluidului din sinus spre nas și gât, determinând durere și presiune în sinusuri.

De regulă, sinuzita se manifestă după o infecție dentară, răceală apărută pe fondul scaderii imunității sau în urma unei infecții foarte puternice.

Simptomele sinuzitei sunt: dureri de cap, febră, amețeli, secreții nazale apoase care, după 2-3 zile devin groase, alb-gălbui, apoi maronii, modificarea stării generale.

Netratată, sinuzita acută devine subacută (de la 3 săptămâni sau o lună) iar ulterior, după o evoluție de 3 luni, se instalează sinuzita cronică, care se vindecă foarte greu sau deloc.

Vă prezentăm câteva remedii naturiste care și-au dovedit eficiența în combaterea acestei afecțiuni :

1. Remediu pe bază de oțet de mere

Pentru decongestionarea nasului, amestecă oțet de mere, boia de ardei, suc de lămâie, ghimbir și miere. Mulțumită capsaicinei din boia, canalul respirator va fi deschis iar inflamația va începe să se retragă. Mierea ajută la eliminarea bacteriilor, iar sucul de lămâie este plin de vitamina C și contribuie la eliminarea infecției.

Ingrediente:

¼ cană de oțet de mere
½ linguriță de boia de ardei roșu
½ linguriță de ghimbir ras
3 lingurițe de miere organică
sucul de la un sfert de lămâie

Mod de preparare:

Într-un vas se amestecă oțetul de mere și sucul de lămâie. Se pune apoi amestecul la foc mic timp de câteva minute, după care se adaugă și restul ingredientelor. Amestecul se lasă să se răcească și se toarnă într-un recipient de sticlă, urmând să fie păstrat într-un loc întunecat și răcoros. Luați în fiecare zi 1-2 lingurițe din acest amestec sau de câte ori simțiți că aveți nasul foarte înfundat.

2. Remediu pe bază de hrean

Hreanul este bogat în uleiuri volatile cu proprietăţi antibiotice, expectorante, bronhodilatatoare, antibacteriene, care ajută la fluidizarea mucozităţilor.
În uz intern, este indicat să se consume sirop de hrean. Radeți o rădăcină de hrean şi amestecați-o cu 4 linguri de miere. Lăsați amestecul la macerat 10 minute, apoi strecurați-l. Luați resturile de hrean rămase şi puneți-le la fiert, cu puţină apă. Presați-le în strecurătoare şi lăsati lichidul la răcit. Amestecați-l apoi cu siropul crud. Consumați 3 linguriţe pe zi.

3. Picături pentru nas preparate în casă

Vă puteți prepara în casă picăturile de pus în nas, din ceai de gălbenele și zeamă de lămâie, două lingurițe de ceai și o linguriță de zeamă de lămâie. Aceasta reprezintă porția pentru o zi de administrare.

Articole înrudite