-

Premieră medicală naţională, realizată la Tg. Mureş

5 anevrisme cerebrale au fost tratate prin implantarea simultană a două dispozitive de ultimă generaţie pentru devierea fluxului sanguin. Intervenţia a avut loc în urmă cu două zile, în premieră în România, la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu-Mureş.

Operaţia a fost realizată de către o echipă de specialişti din cadrul Compartimentului de Radiologie Intervenţională, coordonată de Dr. Lucian Mărginean, sub supravegherea prof. Istvan Szikora, de la Institutul de Boli Neurologice din Budapesta.

În acest moment, starea pacientei este foarte bună, informează Biroul de presă al Spitalului, iar în următoarele 48 de ore va fi externată.

Dacă nu se intervenea cu aceste dispozitive, oricând exista riscul unei hemoragii cerebrale fatale, fără soluţie chirurgicală.

Intervenţia realizată în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu-Mureş a fost gratuită pentru pacientă, deoarece cele două dispozitive moderne implantate au fost puse la dispoziţie gratuit de către firma producătoare, ca sponsorizare printr-o fundaţie.

Sursa: rador