-

Leacul cu efect uluitor asupra nodulilor tiroidieni

Nodulii tiroidieni reprezintă o patologie care afectează până la 50% din populaţie, manifestată printr-o creştere anormală la nivelul tiroidei.

Cauzele apariţiei lor nu sunt cunoscute cu exactitate, însă există probabilitatea ca hormonii estrogeni să joace un rol în dezvoltarea lor, având în vedere că sunt de 4 ori mai frecvenţi la femei decât la bărbaţi.

Remediile naturiste sunt de mare ajutor în ceea ce privește reglarea glandei tiroide. Cel pe care vi-l prezentâm astăzi şi-a dovedit din plin eficienţa în eliminarea nodulilor tiroidieni. Pentru prepararea remediului, aveți nevoie de hrișcă, nucă și miere.

Nucile sunt bogate în seleniu, un oligoelement esențial care reglează glanda tiroidă și ajută la buna metabolizare a hormonilor în organism. În cazul în care suferi deja de o inflamare a glandei tiroide, este recomandat să consumi între 15 și 30 de grame de nuci zilnic. Se vor consuma nuci verzi, căci acestea conțin cele mai mari cantități de seleniu.

Pe de altă parte, mierea stimulează secreția de acizi grași Omega-6 care, la rândul lor, reglează procesele hormonale ale organismului.

Hrişca este bogată în vitaminele E, B1 şi B2, dar şi în proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier.

Toate acestea contribuie la o bună funcţionare a glandei tiroide.

Remediu cu miere și nuci pentru reglarea glandei tiroide

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

- 40 nuci verz

- 1 kilogram de miere pură 100% naturală (care să nu conțină zahăr)

- 2 căni de hrişcă

- 1 borcan mare de sticlă, cu închidere etanșă.

Se taie nucile verzi pe jumătate cu tot cu coajă (posibil doar în cazul nucilor verzi). Dacă alegi nuci normale, se îndepărtează coaja și se păstrează doar miezul. Se pun nucile în borcanul de sticlă, se adaugă mierea şi hrişcă şi se amestecă bine.

Amestecul se ține la macerat timp de o săptămână, după care se poate consuma.

Fixează o zi pe săptămână în care să nu mănânci nimic altceva în afară de acest amestec. Poţi consuma orice cantitate, de oricâte ori doreşti. Este foarte important ca în acea zi să bei cel puţin doi litri de apă.

Pentru efecte garantate, este recomandat să urmezi acest tratament cel puţin şase săptămâni.

 

Articole înrudite

 • Remediul care curăță rinichii


  Rinichii sunt organele responsabile de filtrarea toxinelor din sânge printr-un proces complex de detoxificare.

 • Această plantă previne apariția hemoroizilor!

  Natura ne oferă plante cu efect detoxifiant asupra organismului uman, care ajută la întărirea vaselor de sânge. Planta ce constituie un remediu eficient pentru hemoroizi, este ușor de identificat și de procurat.

 • Oregano, bun pentru răceală

  Oregano nu este un simplu condiment, ci poate fi folosit și ca remediu natural. Frunzele sale conțin uleiuri volatile cu proprietăți tonifiante, carminative, diuretice, expectorante, antibacteriene și antioxidante.

 • Sucul care ține sub control colesterolul rău

  Un test care nu ar trebui să lipsească din lista de analize anuale este cel al colesterolului, factorul care provoacă apariția multor probleme de sănătate, cele mai frecvente și mai grave fiind bolile cardiovasculare.

 • CLICKSANATATE. Această băutură te scapă de durerea în gât!

  În această perioadă tusea și durerile în gât sunt din ce în ce mai dese. Află cum poți să le tratezi cu ajutorul tratamentelor naturiste!

  Acum durerea de gât sau cea provocată de inflamarea amigdalelor poate deveni o amintire pentru tine cu ajutorul unui simplu condiment.