-

Magneziul administrat în doze corecte poate combate complet depresia

Magneziul este necesar în peste 600 de funcții metabolice, dar este pe locul al doilea în topul celor mai comune deficiențe nutriționale. Află mai mult:

Magneziul este unul dintre cele mai importante minerale din organism. Cea mai mare parte a magneziului din corpul nostru este obținut din plante.

De exemplu, migdalele, fasolea neagră, semințele de dovleac și ciocolata neagră sunt toate surse bune de magneziu. Prelucrarea alimentelor, antiacidele, diureticele, cofeina și alcoolul pot să scadă absorbția de magneziu.

Magneziul este un mineral dietetic esențial, care este atât de bun pentru anxietate și stres.

În ultimii 50 de ani, aportul de magneziu a scăzut, în timp ce ratele de anxietate au explodat. Poate că nu este o coincidență. Corelația dintre magneziu și anxietate este atât de puternică încât cercetătorii pot induce în mod intenționat anxietate în animalele de laborator prin privarea lor de magneziu. (PM)

Suplimentele simple de magneziu, care se vând în farmacii fără prescripţie medicală, reprezintă o modalitate sigură şi eficientă de a ameliora depresia uşoară până la moderată, potrivit unui nou studiu. Mineralul este asociat cu îmbunătăţirea stării psihice în caz de depresie. Dar studii clinice controlate au constatat că efectul clorurii de magneziu sunt semnificativ mai puternice în influenţarea pozitivă a depresiei decât „efectele” medicamentelor placebo.

În scopul studiului, echipa de oameni de ştiinţă a selectat 126 de participanţi cu tulburare depresivă uşoară până la moderată. Ei au primit 248 miligrame de clorură de magneziu în fiecare zi timp de 6 săptămâni. După numai două săptămâni, unele dintre efectele pozitive ale mineralelor au fost clar vizibile pentru cercetători.

Şi după expirarea perioadei de 6 săptămâni, participanţii care au luat magneziu au avut îmbunătăţiri clare şi semnificative din punct de vedere clinic ale stării lor.

Suplimentele nu au fost asociate cu probleme secundare şi nu s-au înregistrat diferenţe în efectul lor asupra diferitelor sexe, oamenilor din diferite grupe de vârstă, cei cărora li s-au administrat deja antidepresive sau cei care nu au luat. Mai mult de jumătate dintre participanţi au continuat să ia magneziu dupa finalizarea studiului.

„Acesta este primul studiu clinic privind influenţa magneziului asupra tulburării depresive şi suntem extrem de incurajaţi de rezultatele obţinute în timpul testelor„, a declarat conducătorul echipei de cerctători, care a precizat că următorul pas este efectuarea unui studiu mai amplu pentru a repeta rezultatele.

SURSA: RADOR.RO

Articole înrudite