-

Somnul insuficient poate provoca boli şi îmbătrânire prematură

Dacă nu dormim suficient noaptea, pentru a permite corpului să se relaxeze, putem avea probleme serioase de sănătate de-a lungul timpului.

În afară de oboseală constantă, insomnia cronică poate provoca atac de cord, boli cardiace şi ritm cardiac anormal. Somnul insuficient poate duce la îmbătrânirea prematură a corpului şi a tenului.

Atunci când o persoană nu doarme bine, sub ochi se formează umbre întunecate, numite cearcăne. În cazul insomniilor care durează de mai mulţi ani, cele mai vizibile modificări vor apărea la nivelul tenului, pielea din această zonă fiind cea mai sensibilă. Persoanele care suferă de insomnie cronică arată mult mai bătrâne decât sunt în realitate.

Sursa: rador

Articole înrudite

 • A băut apă rece pe timpul caniculei. Ce i s-a întâmplat

  Deși pare lucrul cel mai logic de făcut atunci când suntem expuși la o căldură foarte mare, nu este indicat să consumăm băuturi foarte reci.

 • Caravana SMURD "Fii pregătit", a ajuns la Huşi

  Caravana SMURD "Fii pregătit", prin care specialişti fac cursuri gratuite de prim ajutor, a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute în judeţul Vaslui. Află detalii:

 • Noi prevederi ale Legii egalităţii de şanse

  Hărţuirea sexuală şi cea psihologică, atât în public, cât şi în privat au devenit infracţiuni odată cu adoptarea în Camera Deputaţilor a unei propuneri legislative în acest sens.

 • O plantă deosebită: lămâiul

  Lămâiul este o plantă care ocupă un loc aparte în lumea vegetală. Nu doar că este foarte decorativ, pe terasă sau în casă, horticultorii dezvoltând numeroase soiuri de lămâi, cu fructe și frunze de forme diferite, ci este și foarte util din punct de vedere nutrițional și al sănătății. Originea lămâiului nu este cunoscută, cu toate că se consideră că lămâile au fost cultivate pentru prima dată în regiunea Assam din nordul Indiei, în Burma și în China. Lămâile au ajuns în Europa prin sudul Italiei deja din secolul al II-lea, pe vremea romanilor. În jurul anilor 700, ele au fost introduse în Persia, apoi în Irak și în Egipt.
  Citește continuarea AICI

 • Ce nu trebuie să facem dimineața!

  Specialiștii Universității Pennsylvania recomandă tuturor locuitorilor planetei să se dea jos din pat punând pe podea piciorul care trebuie.