-

Ciocolată neagră la micul dejun? De ce este recomandat consumul?

Ciocolata este o hrană incredibil de delicioasă, care este bogată în grăsimi saturate, cu zahăr adăugat și energie. Citește amănuntele  pe larg:

30g de ciocolată este echivalentă cu energia oferită de două felii de pâine.

Studiile științifice au arătat că ciocolata ridică starea de spirit. Este important să alegeți ciocolată neagră cu un conținut ridicat de cacao, deoarece oferă mai multe beneficii pentru sănătate decât ciocolata cu lapte, care are un continut mai scăzută de grăsimi și conține antioxidanți.

Știința a demonstrat că ciocolata poate fi bună pentru corpul uman.

Compuși chimici conținuti în ciocolata brută, nealterată, sunt evidențiati pentru a arăta exact ce sunt și cum funcționează.

În primul rând, polifenolii antioxidanți care neutralizează radicalii liberi oferă unele dintre cele mai convingătoare aspecte ale consumului de ciocolată, deoarece pot reduce procesele asociate cu dezvoltarea bolilor Alzheimer, a bolilor de inimă și a cancerului.

În al doilea rând, ciocolata conține anandamidă, numită după cuvântul sanscrit pentru "fericire", care este un neurotransmițător din creier care blochează temporar sentimentele de durere și anxietate. (PM)

Conform cercetărilor efectuate de Universitatea Syracuse, ciocolata neagră îmbunătățește funcțiile cognitive ale creierului, ne ajută să avem o memorie şi o judecată mai bună și să ne concentrăm mai bine.

Deoarece este important pentru fiecare ca funcţiile creierului să funcționeze mai bine în timpul zilei, oamenii de știință au ajuns la concluzia că ciocolata este cel mai bine să fie consumată la micul dejun.

În plus, știința a enumerat mai multe situații în care ciocolata neagră este mai mult decât binevenită; să spunem, înainte de a da un examen, dar şi înainte de culcare.

Aceeași ciocolată care permite ca activitatea creierului să se desfăşoare mai bine dimineața, va fi şi cel mai bun aliat al nostru înainte de culcare.

Bineînțeles că ciocolata este cea mai bună prietenă a noastră și atunci când suntem într-o stare proastă; stimulează formarea de endorfine, hormonii care ne fac mai fericiți.

În plus, ciocolata neagră reduce riscul de accident vascular cerebral și ajută la pierderea în greutate, deoarece accelerează metabolismul.

Se știe că ciocolata neagră în cantități normale este bună pentru sănătate.

Probabil pentru că este foarte dificil (pentru unii, chiar imposibil!) să ne abţinem să mâncăm și să „rămânem indiferenţi” atunci când în fața noastră stau 100 de grame de ciocolată.

În cele din urmă, atunci când alegem ciocolata, trebuie să o cumpărăm pe cea cu mai puțin zahăr și cu un procent mai mare de cacao.

Sursa: rador.ro

foto: pixabay

Articole înrudite