-

Păpădia, benefică în afecțiuni ale stomacului și diabet

Plantele au fost folosite dintotdeauna pentru păstrarea sănătății și a frumuseții. Biologul Irina Stanca Mustea, invitată vineri, 17 mai, la Radio Antena Satelor, a vorbit despre beneficiile păpădiei.

Aceasta a spus că păpădia era cunoscută încă din antichitate ca plantă benefică pentru ficat și petele pigmentare.

Ce alte întrebuințări mai are păpădia aflăm de la Irina Stanca Mustea:

“S-au făcut studii recente asupra rădăcinii și s-a constatat că ea are un rol esențial în oprirea diviziunii in diverse tumori. (…) Păpădia se adresează sistemului digestiv și sistemului renal. Este foarte bună în afecțiuni ale stomacului, în afecțiuni intestinale. Păpădia este recomandată în obezitate dar foarte mult și în diabet, alături de alte plante cum ar fi cicoarea, afinul, pirul medicinal, frunza de dud și tecile de fasole. (…) Păpădia stimulează glandele, că este vorba de glandele endocrine sau de cele exocrine sau este vorba de acest pancreas care are funcție endocrină și exocrină și tocmai de aceea este foarte bună în diabet.”

Păpădia este recomandată și pentru frumusețea picioarelor, în afecțiuni ale venelor: “putem folosi păpădia ca ceai, timp de o lună și jumătate până la trei luni, o linguriță și jumătate sau chiar o lingură la o cană de 250 de ml, de trei ori pe zi, simplă sau în combinație cu alte plante” – mai spune biologul Irina Stanca Mustea, invitată vineri la Radio Antena Satelor.

Sursa: emisiunea Viața la Țară – Radio Antena Satelor

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite