-

Medicii băimăreni cer scăderea vârstei de pensionare pentru femei

Spitalul din Baia Mare este considerat un exemplu de bune practici, în domeniu, prin coeziunea colectivului și încrederea pe care au reușit să o câștige din partea pacienților.

Premierul Viorica Dancilă a lăudat colectivul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, despre care a spus că ar trebui să fie un exemplu pentru alte spitale din ţară.

Aflată într-o vizită în judeţul Maramureş, Viorica Dăncilă s-a întâlnit şi cu medicii băimăreni, cu care a discutat despre condiţiile de pensionare şi alte probleme cu care se confruntă aceştia.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat ieri, la Baia Mare, că Spitalul Judeţean de Urgenţă din localitate trebuie să fie un exemplu pentru alte unităţi medicale din ţară: „Este o vizită pe care am dorit să o fac, am auzit foarte multe lucruri bune despre echipa de aici din spital, despre acest spital, un spital care constituie un exemplu de bune practici pentru alte spitale din ţară. Spun acest lucru pentru că am văzut că aici este un colectiv foarte implicat, care împreună cu Consiliul Judeţean Maramureş, au reuşit să se doteze, au reuşit să creeze un val de încredere pentru pacienţii din zonă şi nu numai. Am discutat cu medicii de aici, am văzut implicarea lor şi aş spune sufletul pe care îl pun în tot ceea ce fac. Am vrut să văd acest spital şi pentru faptul că aici a fost manager ministrul sănătăţii, Sorina Pintea şi am vrut să văd ce a putut realiza şi care este impresia colectivului de aici, referitor la ministrul sănătăţii”.

Premierul a avut o serie de întâlniri şi cu medicii pentru analizarea problemelor cu care aceştia se confruntă: „O problemă ridicată a fost cea cu pensionarea, mai ales la femei şi faptul că îşi doresc o zi a medicului, pentru că există o zi a asistentului medical şi îşi doresc şi medicii şi este normal să aibă o zi a lor”. Referitor la vârsta de pensionare, ministrul Sorina Pintea a declarat la rândul său: „având în vedere că problema a fost ridicată de doctor Mihaela Leşe, care este membru în Sindicatul Liber al Medicilor. Este o problemă mai mult de formă, nu de fond, de înţelegere a legislaţiei deja existente”.

RADOR

FOTO: http://www.radiocluj.ro