-

Cel mai mare centru de recuperare pentru copii cu autism

Autismul este o tulburare de dezvoltare considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei, iar statisticile arăta cel puţin îngrijorător, dacă nu alarmant: unul din 68 de copii suferă de autism.

Afecţiunea este diagnosticată înaintea vârstei de 3 ani, însă copiii ce suferă de autism au nevoie de terapie pe perioade foarte lungi. Mai mult decât atât, pacienţii diagnosticaţi cu autism sunt complet dependenţi de o altă persoană pe durata întregii vieţi.

Din nevoia imperioasă de a veni în sprijin acestor copii năpăstuiţi de soartă, autorităţile locale din Băicoi plănuiesc să înfiinţeze aici cel mai mare centru de recuperare pentru copiii cu autism din România.

Acesta urmează să se construiască pe un teren donat de o companie petrolieră, care se află în zona Liliești şi are o suprafaţă de 4000 de metri pătraţi.

Conform estimărilor investiţia se ridică la valoarea de 3 milioane de euro. Proiectul ar putea beneficia de fonduri europene și de parteneriatul cu Asociația „De profesie OM”.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.  

Foto: Pixabay

Articole înrudite