-

Două halbe de bere au un efect analgezic mai puternic decât paracetamolul

O bere este modalitatea perfectă de a vă relaxa la sfârșitul unei zile aglomerate. Insă, consumul unei cantități mari zilnic a fost asociat cu probleme de ficat și inimă și chiar cu unele tipuri de cancer.

Dar știați că, atunci când este consumată moderat, berea poate fi bună pentru sănătate? În general, consumul moderat este considerat o bere pe zi pentru femei și două pentru bărbați.

Potrivit noilor cercetări, consumul de două halbe de bere este mai eficient pentru a ameliora durerea decât a lua analgezice.

Berea este creată din apă, orz, hamei și drojdie. Această băutură fără grăsimi conține cantități semnificative de nutrienți, inclusiv fibre solubile, magneziu, seleniu, potasiu, fosfor, biotină, crom și vitamine B (cum ar fi vitamina B6, vitamina B12) și acid folic. (PM)

Cercetătorii au descoperit că două halbe de bere au un efect analgezic mai puternic decât o pastilă de paracetamol, conform unui studiu realizat de Universitatea din Greenwich.

Consumul unui litru de bere reduce cu un sfert nivelul durerii percepute.

Experții au analizat 18 cercetări din domeniul sănătăţii, constatând că durerea începe să se reducă în momentul creșterii cantităţii de alcool din sânge cu 0,08%.

„Din cercetările noastre, a devenit clar că alcoolul în doze mici acţionează precum un analgezic eficace, scăzând intensitatea durerii“, au subliniat cercetătorii.

Acest lucru explică de ce persoanele care suferă de dureri cronice de multe ori abuzează de alcool. Acțiunea băuturilor alcoolice în cantități mici asupra organismului se aseamănă parţial cu cea a codeinei.

Însă experții avertizează că alcoolul nu ar trebui utilizat ca analgezic, deoarece efectele sale pe termen lung asupra organismului sunt dezastruoase.

Sursa: rador.ro

Foto: pixabay.com

Articole înrudite