-

MSD România lansează apel de proiecte pentru programul de granturi privind politicile de sănătate în domeniul cancerului

Compania MSD finanțează un program independent de granturi (fonduri nerambursabile) cu o valoare de maxim 400,000 USD, care se concentrează asupra politicilor de sănătate în domeniul cancerului.

MSD România a fost preselectată, în cadrul grupului MSD, să lanseze o invitație publică pentru comunitatea științifică și academică din țară;

Povara cancerului în România este una semnificativă, mortalitatea prin cancer, reprezentând a doua cauză de deces după bolile cardiovasculare.

Divizia de oncologie din cadrul MSD anunță o nouă rundă a programului de Granturi privind politicile de sănătate din domeniul cancerului.

MSD România a fost preselectată, în cadrul grupului MSD, să lanseze o invitație publică pentru comunitatea științifică și academică din țară de a depune proiecte de cercetare în vederea finanțării prin acest program de granturi competitive. Termenul limită de depunere a proiectelor este 14 august 2020.

Programul de Granturi MSD va finanța, în anul 2020, un număr de opt granturi (finanțări nerambursabile) la nivel global. Fiecare grant va fi evaluat la o sumă de până la 50.000$ (USD) și va oferi finanțare pentru proiectele de politici în domeniul sănătății și pentru a crea oportunități de încurajare a dialogului și de diseminare a descoperirilor care oferă acces la tratamentul împotriva cancerului.

Programul de Granturi MSD își propune să creeze o comunitate globală de cercetători în domeniul politicilor de sănătate pentru a formula recomandări validate științific și vizionare, care vor îmbunătăți rezultatele clinice obținute la pacienții bolnavi de cancer.

„Comunitatea științifică și academică joacă un rol esențial - prin munca de cercetare, activitatea educațională și comunicarea publică - în stimularea unor discuții de valoare în domeniul politicilor de sănătate privind cancerul și de sănătate publică. Astfel, invităm și încurajăm comunitatea de cercetători din România să participe la Programul de Granturi MSD, care poate contribui astfel la dezvoltarea de noi politici care să răspundă provocării reprezentată de povara cancerului. Progresul științific în depistarea și tratarea cancerului la nivel global trebuie însoțit de progres la nivel de politici naționale, politici de sănătate bazate pe dovezi științifice. Pe lângă sprijinirea activității de cercetare independentă, programul va oferi un cadru internațional cercetătorilor pentru a împărtăși idei asupra problemelor urgente în politicile din domeniul cancerului”, afirmă Nicolas Renard, Managing Director MSD România.

Întregul proces are la bază o procedură de selecție bazată pe concurență. Potențialii candidați trebuie să aibă în vedere că acest program independent de granturi se concentrează asupra politicilor de sănătate: legislație, reglementări, programe guvernamentale și acțiuni în domeniul cancerului. Acest program nu va lua în considerare granturile pentru cercetări privind terapiile clinice specifice sau a rezultatelor asociate cu astfel de terapii.

Următoarele criterii vor fi utilizate pentru a selecta cele mai bune cereri de granturi:

Abordarea unor subiecte relevante pentru politicile publice din domeniul sănătății cu privire la cancer;
Probabilitatea de a avansa cunoștințele existente cu privire la temele prezentate;
Probabilitatea de a dezvolta o lucrare de calitate adecvată care să fie publicată într-un jurnal de specialitate;
Demonstrarea motivelor pentru care cercetarea propusă este relevantă pentru factorii de decizie și modul în care rezultatele cercetării vor fi răspândite în mod eficient;
Cercetarea este efectuată de solicitanți cu o experiență dovedită în realizarea de cercetări independente de înaltă calitate privind politicile de sănătate;
Contractat printr-o instituție care își desfășoară activitatea fără scop lucrativ și îndeplinește condițiile prevăzute în propunere;
Cercetarea nu trebuie să acopere ceea ce MSD clasifică drept cercetare privind siguranța și eficacitatea medicamentului/terapiei.

Domeniile de cercetare includ:

Valoarea socială a terapiilor împotriva cancerului;
Soluții privind finanțarea și accesul la tratament;
Inovarea în tratamentul cancerului;
Cancerul și COVID-19.

Descrierea integrală a Programului de Granturi MSD și condițiile de eligibilitate sunt disponibile aici.