-

Sanatos si verde

Compoziţia sa aproape unică (apă, lipide, glucide, proteine, zinc, sulf, mangan, vitaminele B şi C, celuloză, hidraţi de carbon, substanţe antibiotice şi substanţe azotoase) face din usturoi un adevărat medicament. Este tonic, diuretic, reechilibrant glandular, bactericid, antisclerotic, antiartitritic, carminativ, stomahic, antiseptic, antimicrobian, hipotensor, antiparazitar, antialergic. Poate cel mai valoros efect al usturoiului este acela de prevenire a cancerului.

Cum vă puteți crește imunitatea în această perioadă? Foarte simplu! Rădăcinoasele sunt o sursă naturală de vitamine și minerale. De la anemie şi până la bolile cronice, rădăcinoasele pot preveni şi trata numeroase probleme de sănătate.

Una dintre regulile nutriţiei moderne ne îndeamnă să consumăm cât mai multe alimente crude. Beneficiile lor pentru sănătate sunt incontestabile. De aceea trebuie să ne dezobişnuim să consumăm preponderent alimente gătite şi să optăm pentru meniuri bazate pe alimente crude. Specialiştii nu ne sfătuiesc să renunţăm de tot la preparatele fierte, coapte sau prăjite, ci doar să le combinăm cu cele crude.

Pagina 299 din 319