Praful obţinut în casă, mai puternic decât bicarbonatul, care tratează bolile şi întăreşte organismul
Bicarbonatul de sodiu a câştigat notorietate în ultima vreme datorită multiplelor sale întrebuinţări, care îi conferă o serie de beneficii, mai ales în ceea ce priveşte menţinerea sănătăţii şi a stării de bine.
01 Iulie 2017, 06:16
Exista însă un alt praf mai puţin cunoscut şi întrebuinţat care concurează cu succes cu bicarbonatul la capitolul beneficii.
Este vorba despre clorura de magneziu, un preparat pe care îl puteţi obţine acasă din două ingrediente şi care are efecte uimitoare pentru organism, de la calmarea sistemului nervos, până la îmbunătăţirea digestiei sau întărirea sistemului imunitar.
Povestea prafului-minune a început în anul 1915, când chirurgul francez Pierre Delbet, MD, a făcut mai multe studii cu clorura de magneziu şi a descoperit o varietate de avantaje pentru sănătate rezultate din utilizarea acestuia.
Cristale de clorură de magneziu sunt făcute din apa de mare. Clorura se combină cu hidrogen în stomac pentru a face acid clorhidric. Folosind alte forme de magneziu este mai puţin avantajos deoarece acestea trebuie să fie convertite în cloruri în organism înainte de a putea fi asimilate.
Proprietăţile curative ale acestui praf au fost confirmate atunci când Părintele Schorr S. J. s-a vindecat cu ajutorul unei soluţii de clorură de magneziu de o boală cronică şi a ajutat după aceea pe mulţi cu această reţetă. Aceasta soluţie ajută nu numai la alimentarea corpului cu magneziu dar contribuie şi la eliminarea surplusului de calciu care este depus în oase şi articulaţii care duce la artroză şi osteoporoză. Foarte mulţi oameni s-au vindecat de probleme cu articulaţiile cu această soluţie.
Magneziul este unul dintre mineralele cele mai importante pentru sănătatea noastră – este implicat în mai mult de 300 de procese cheie din organism, motiv pentru care trebuie să îl consumăm zilnic. Trebuie să ştiţi că nivelul de magneziu din sânge se comportă invers proporţional cu nivelul de colesterol. Când există suficient magneziu nivelul de colesterol scade, iar când lipseşte acesta creşte. Mai mult decât atât, când nivelul de magneziu scade se produc depuneri de calciu pe artere şi pe muşchiul inimii.
Clorura de magneziu - reţeta şi modul de preparare:
½ ceaşcă de clorură de magneziu
3 linguri de apă clocotită
Se amestecă ingredientele într-un castron până când se obţine o pastă, dupa care se aplică pe piele şi se lasă pentru câteva minute. Această pastă puternică uşurează durerea de muşchi şi de articulaţii şi îmbunătăţeşte calitatea pielii. Aceeaşi pastă poate fi utilizată ca înlocuitor pentru loţiunile corporale dacă adăugaţi şi ulei de nucă de cocos.
Alte beneficii ale clorurii de magneziu:
- este un excelent purificator al sângelui şi reglează nivelul pH-ului din organism.
- stimulează activitatea creierului și transmiterea impulsurilor nervoase, contribuind astfel la echilibrul sistemului nervos
- ajută la funcționarea optimă a sistemului cardiovascular, prevenind bolile de inimă
- ajută la dizolvarea colesterolului rău, stimulând circulația sângelui și luptând împotriva infecțiilor
- este un puternic remediu antistres, ce vă ajută în lupta cu depresia, amețelile și oboseala
- previne formarea hemoroizilor, îmbunătățind sănătatea intestinelor și ajutându-vă să scăpați de colici, constipație și alte probleme de acest gen
- este eficientă în prevenirea formării tumorilor canceroase
- previne îmbătrânirea prematură, redă energia corpului și stimulează refacerea celulelor
- întărește sistemul imunitar, previne răceala, infecțiile și formarea mucusului
- este un element de bază în prevenirea osteoporozei ca urmare a rolului său în fixarea calciului de oase
- previne formarea pietrelor la rinichi, împiedicând acumularea oxalatului de calciu la nivelul acestora
- curăță arterele și previne ateroscleroza
- îmbunătăţeşte absorbţia de vitamina D de la soare
foto: Pixabay