Sucul 100 % natural care fluidizează sângele și are grijă de inima ta
Nu trebuie să lași să trecă vara fără a face o cură de suc de roșii. Proprietățile curative ale roșilor sunt de notorietate, tocmai de aceea italienii le numesc pomodoro, care înseamnă „măr de aur”.
13 Iulie 2018, 09:53
Trebuie să știți însă că sucul de roșii este mai valoros decât roșia proaspătă, deoarece antioxidanții pretioși din legumă devin mai ușor de asimilat în condițiile fierberii.
Bogat în vitamina A și C, sucul de roșii reprezintă unul dintre cei mai puternici antioxidanți, care stimulează metabolismul și sistemul imunitar și reduce efectele nocive ale radicalilor liberi. Pe lângă acestea, sucul binefăcător conține cantități mari de vitamina K, B1, B2, B5, B6, dar și de potasiu, magneziu, fier și fosfor care luptă împotriva infecțiilor, stimulează energia și oferă o piele frumoasă.
În plus, stratul exterior al roșiilor conține un volum mare de licopen, un antioxidant care poate preveni multe tipuri de cancer. Se spune că o singură moleculă de licopen are puterea de a distruge 13 rădăcini de viruși.
Sucul de roşii este ideal pentru inimă, întrucât acesta are proprietatea de a fluidiza sângele. Un pahar de suc de roșii pe zi previne afecțiunile cardiovasculare precum cardiopatia ischemică sau insuficienţa cardiacă, deoarece vitamina B6, pe care o conțin roșiile, ajută la păstrarea unui nivel normal de hemocisteina în sânge. Aceasta este responsabilă de sănătatea venelor și arterelor.
Potasiul, magneziul, sodiul și vitamina B din sucul de roșii au puterea de a scădea hipertensiunea arterială și de a preveni riscul de accident vascular cerebral sau atac de cord. Acești compuși sunt esențiali pentru menținerea presiunii sanguine sistolice și diastolice.
Sucul de roșii este un tratament natural excelent și pentru persoanele care au un nivel mare al colesterolului. Fitosterolii, fibrele și vitamina B3 sunt compuși care țin sub control valorile colesterolului, protejând astfel inima de un posibil atac de cord cauzat de depunerile de grăsime pe pereții vaselor sanguine.