Tratamente naturiste. 6 remedii pentru afecțiunile prostatei
Prostata este o glandă anexă a aparatului genital masculin, de mărimea unei nuci, situată sub vezica urinară, ce prezintă riscul dezvoltării unor afecțiuni cu consecințe grave odată cu înaintarea în vârstă.
17 Aprilie 2016, 05:52
Atunci când funcționarea normală a prostatei este afectată, pot apărea următoarele probleme: prostatită, o inflamare a glandei prostate care apare de obicei ca urmare a unei infecții, hipertrofia (mărirea) glandei prostate sau cancerul de prostată, care, în general, este asimptomatic.
Forma cronică apare frecvent la persoanele care depășesc vârsta de 40 de ani, din cauza unor tulburări de echilibru hormonal, atingând o frecvență de aproximativ 30% din numarul bărbaților.
Manifestările clinice ale afecțiunilor prostatei sunt: urinările frecvente, durerile pelviene și abdominale, incontinența urinară, infecții ale tractului urinar, senzație dureroasă ce radiază în zona lombară, șolduri și picioare. Afecțiunile prostatei sunt însoțite adesea de hematurie (prezența sâgelui în urină) și nocturie (urinări involuntare în timpul nopții).
Daca vă numărați printre pacienții care prezintă afecțiuni ale prostatei, trebuie să stiți că, tratarea afecțiunilor prostatei se poate face și cu ajutorul plantelor medicinale. Iată câteva remedii naturiste pentru bolile de prostată:
1. Sucul de urzică
Substanțele din urzică dau un impuls uriaș sistemului imunitar, crescând în mod substanțial limfocitele antitumorale. Proprietăți excelente în tratarea bolilor de prostată au și rădăcinile urzicii.
Doctorul Hans Wagner afirma în revista de medicina „Phytomedicine" că extractul de urzică este mult superior medicamentului antiinflamator Indometacin. Se recomandă să se consume câte 2 pahare/zi, cură îndelungată.
2. Suc de pătlagină
Frunzele de pătlagină conțin zinc care este vital pentru echilibrul hormonului masculin, ceea ce înseamnă că este de ajutor în cazul unei prostate mărite. În plus, pătlagina are un efect antiinflamator. Se bea un pahar de suc de pătlagină pe zi.
3. Apă de tărâțe
Se prepară cu ceai de semințe de bostan sau pepene verde. Se iau 8 linguri de semințe de bostan și se mărunțesc cu coajă cu tot (neprăjite și nesărate). Se pun într-un litru de apă și se fierb 15 minute. Se lasă să se răcească. Se scurge numai apa de la suprafață, care conține ulei de bostan, și se pune deoparte până a doua zi. Restul de lichid se va turna nestrecurat peste 5 linguri de târâțe de grâu. Se lasă de seara până dimineața, apoi se strecoară.
4. Cura cu drojdie de bere
Drojdia de bere are efecte benefice chiar și în cazul cancerului de prostată. În studiile experimentale s-a observat că dezvoltarea malignă este oprită, în mai puțin de trei luni, prin ingerarea zilnică a acestui produs. Se administrează vreme de 3 săptămâni, câte 2-3 tablete de drojdie pe zi. După o pauză de 7 zile, se mai poate repeta.
5. Cura cu polen și lăptișor de matcă
Mai multe studii au arătat că tratamentul cu polen de albine dă rezultate excepționale în tratarea adenomului de prostată în faza acută, dar și în formă cronicizată, cât și în hipertrofia de prostată. Conform acelorași cercetări, cel mai potrivit este tratamentul de lungă durată (minimum 60 de zile) cu acest remediu, luat în cantități de minimum 10 grame pe zi, în combinație cu un alt produs al stupului, lăptișorul de matcă (100 mg pe zi).
6. Ridichile de lună
Ridichile conțin substanțe cu un puternic efect antibiotic, au o acțiune antiinflamatoare asupra rinichilor și asupra prostatei și ajută la controlul sfincterelor urinare. Consumați din belșug aceste rădăcini. Puteți folosi și sucul de ridichi (100 ml suc de ridichi combinat cu 150 ml suc de morcov).
Sursa foto: pixabay.com
Înainte de a iniția orice fel de terapie, consultă medicul.