Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tratamente naturiste. 8 metode care vă ajută dacă aveți hemoroizi

Hemoroizii reprezintă una dintre cele mai comune afecţiuni la nivelul întregii lumi, cu un procent de aproximativ 75%. Deşi nu se cunosc cu exactitate cauzele acestei probleme ce afectează sănătatea, sunt câțiva factori care favorizează apariția lor.

16 Noiembrie 2015, 16:34

În mod normal, sunt asociați cu constipația cronică, dar specialiștii sunt de părere că și alți factori stau la baza apariţiei hemoroizilor, cum ar fi: alimentaţia haotică sau lipsită de fibre, sedentarismul, obezitatea, statul în picioare sau în şezut pentru perioade lungi de timp, bolile ficatului.

Vezi și Operația de hemoroizi – care sunt avantajele acesteia?

În termeni medicali, hemoroizii sunt descrişi ca fiind vene dilatate ale rectului. Aceştia pot fi interni sau externi. Hemorozii externi pot fi observați în jurul anusului și sunt foarte dureroși. Mai greu de diagnosticat sunt cei interni, care nu pot fi simțiți sau văzuți. Scaunul cu sânge ar putea să fie singurul semn care anunță prezența hemoroizilor interni.

Trebuie conştientizat faptul că, sângerarea şi durerile anale de orice tip sunt alarmante şi trebuie evaluate, căci prezenţa acestora indică o afecţiune care pune viaţa în pericol, cum ar fi cancerul colorectal.

Cel mai bun mod de a preveni apariția hemoroizilor interni este să ai scaun constant și să eviți constipația. Pentru asta, trebuie să se consume alimente bogate în fibre. În acest sens, sunt recomandate sucurile de fructe și legumele proaspete, sâmburii de măsline înghițiți pe stomacul gol, cerealele integrale (germenii de cereale, pâinea integrală, musli), curmalele și smochinele, polenul crud .
Hidratarea este, de asemenea, foarte importantă. Beţi între șase și opt pahare de apă pe zi, pentru a avea un scaun moale.
Există câteva alimente care trebuie evitate în astfel de situaţii, deoarece irită intestinele şi favorizează apariţia hemoroizilor, printre care amintim ardeii, carnea și preparatele din carne ( mai ales carnea grea de porc), alimentele care conțin aditivi, băuturile carbogazoase, margarina.
Pe de altă parte, activitatea fizică previne constipația și reduce presiunea asupra vaselor de sânge din zona anusului, de aceea este foarte important să faceţi mişcare dacă sunteţi predispuşi la această afecţiune.
Această dietă, susţinută de un consum constant de lichide de minimum 2 litri pe zi, vă vor ajuta să eliminaţi problema constipaţiei şi să micşoraţi hemoroizii existenţi.

Odată micșorați hemoroizii, puteţi opta pentru tratamentele hemoroidale naturiste, care sunt foarte eficiente. Iată câteva dintre acestea:

1. Pelinul este pe primul loc în tratarea hemoroizilor datorită afectelor sale de calmare şi a proprietăţilor astringente. Pe lângă băile cu pelin vă recomandăm să folosiţi şi ceai din coajă de stejar pentru că aceasta are efect cicatrizant. Amestecaţi câte două linguriţe din fiecare plantă în doi-trei litri de apă fierbinte. Baia de şezut trebuie să dureze aproximativ 20 de minute şi trebuie repetată o dată la trei zile, timp de o lună.
2. Aloe Vera tratează atât umflăturile cât și hemoroizii sângerânzi. Se taie frunze de Aloe Vera pe jumătate, se încălzesc puțin și se aplică pe zona afectată. Frunzele se pot congela și se aplică pe zona afectată.
3. Ceaiul de coada șoricelului, de tătăneasă, de mușețel, troscot și nalbă mare poate fi consumat de trei ori pe zi. Acest ceai se obține sub formă de infuzie, câte o lingură din fiecare plantă, se formează un amestec, iar din acest amestec se infuzează o linguriță la o cană cu apă, vreme de 20 de minute. Se strecoară și se servește călduț înainte de mese.
4. Cataplasmele pe bază de argilă sunt un alt remediu naturist important pentru tratarea hemoroizilor. Acestea se aplică zilnic și se prepară dintr-o lingură de argilă amestecată cu apă călduță, până ce se formează o pastă, cu care se unge locul inflamat și se lasă să acționeze două ore.
5. Varza este un alt remediu natural ce poate fi folosit cu succes în tratarea hemoroizilor. Zdrobiţi o frunză de varză şi aplicaţi-o pe zona afectată. Lăsaţi să acţioneze câteva minute şi repetaţi procedeul în fiecare zi timp de 2 luni.
6. Băile de șezut sunt obligatorii în cazul hemoroizilor externi, dar și în cazul celor interni. Băile de șezut se fac cu ceai din mărul lupului, afin, alun (coaja albă), angelică, brusture, busuioc, castan, coada-șoricelului, crețișoară, frasin, gorun, gutui (semințe), mușețel, nalbă, păpădie și tătăneasă.
7. Ceapa - se ia o ceapa medie, se rade, se amestecă cu miere de albine. Se obține o pastă cu care se unge zona afectată.
8. Usturoiul - se face o soluție din o parte suc usturoi și cinci părți apă și se aplica extern.

Foto: pixabay.com

Laptele de soia, perfect pentru post
Sanatos si verde 29 Martie 2024, 13:14

Laptele de soia, perfect pentru post

Sănătos și vede de post. Adică fără lactate, printre altele. Din fericire, în ziua de astăzi, avem la...

Laptele de soia, perfect pentru post
Omega 3, chiar și fără pește
Sanatos si verde 29 Martie 2024, 13:08

Omega 3, chiar și fără pește

Săptămâna aceasta vă ofer sfaturi pentru o alimentație echilibrată pe perioada postului, la Sănătos și verde....

Omega 3, chiar și fără pește
Sănătate și post cu sfeclă roșie
Sanatos si verde 29 Martie 2024, 13:03

Sănătate și post cu sfeclă roșie

. Ne delectăm în urmatoarea perioadă cu alimente de post, dar musai și sănătoase. Nu este greu, poate că nu ne e la...

Sănătate și post cu sfeclă roșie
Meniu de post, bogat în nutrienți
Sanatos si verde 29 Martie 2024, 12:54

Meniu de post, bogat în nutrienți

Sănătos și verde se adaptează zilele acestea, astfel că vorbim despre ce putem consuma pe perioada Postului Paștelui. Scopul...

Meniu de post, bogat în nutrienți
Proteine din produse de post
Sanatos si verde 29 Martie 2024, 12:48

Proteine din produse de post

Sănătos și verde ne aduce în atenție în această săptămână cele mai sănătoase produse de post. Avem în...

Proteine din produse de post
Avocado, remediu împotriva diabetului
Sanatos si verde 29 Martie 2024, 12:40

Avocado, remediu împotriva diabetului

Discuția despre diabet continuă la Sănătos și verde. În fond, această afecțiune este legată de faptul că organismul nu...

Avocado, remediu împotriva diabetului
Oțetul de mere, remediu împotriva glicemiei
Sanatos si verde 29 Martie 2024, 11:48

Oțetul de mere, remediu împotriva glicemiei

Sănătos și verde cu mai puțin zahăr săptămâna aceasta, dar cu un plus de alimente sănătoase și, colac peste pupăză, și...

Oțetul de mere, remediu împotriva glicemiei
Ulei de măsline, contra glicemiei
Sanatos si verde 29 Martie 2024, 11:35

Ulei de măsline, contra glicemiei

Sănătos și verde, un nou început, declarăm astfel săptpmâna în care ținem în frâu glicemia. Și...

Ulei de măsline, contra glicemiei