Tinctura de propolis. Preparare și folosire
Substanță rășinoasă, de culoare verde-brună sau cafenie, cu aromă plăcută, de mugur de plop, miere, ceară și vanilie, propolisul este un produs foarte renumit în lumea medicinei.
02 Iulie 2015, 08:23
Iata cum se prepara tinctura de propolis:
- 100 de grame de alcool de 80°-86°, se adauga 20 de grame de propolis intarit, tinut in frigider. Alcoolul amestecat cu propolis se introduce intr-un vas, se incalzeste la 30°C-40°C si se amesteca bine. Procedura se repeta intr-o saptamana de 6-7 ori, dupa care se lasa sa se aseze si se toarna lichidul curat.
Cazuri in care tinctura de propolis vindeca sau amelioreaza:
– Toate bolile interne infectioase care duc la stari febrile se trateaza cu 30 picaturi pe zi.
– La menopauza, timp de un an, 10 picaturi zilnic.
– La inflamarea prostatei, zilnic 30 picaturi.
– La hipertensiune, zilnic 30 picaturi, pana la vindecare.
– La inflamarea rinichilor si ficatului, zilnic de doua ori cate 40 picaturi, puse intr-un pahar cu 100 ml apa calda. Pana la vindecare.
– La angina, faringite, gripe sau pentru evitarea unor complicatii, zilnic de doua ori cate 40 picaturi, puse intr-un pahar cu 200 ml apa calda si zilnic de mai multe ori, gargara.
– In cazul ulcerului de stomac sau enterite, zilnic 40 picaturi puse in 100 ml lapte cald. Se bea pe stomacul gol.
– Bataturile, cheratitele se trateaza astfel: inainte de culcare se imbiba o bucata de vata in tinctura de propolis si se aseaza pe locul dureros, ziua se poate folosi alifia de propolis (Atentie, cheratitele raman inca dureroase zile intregi).
Citeste continuarea pe curademiere.ro
Sursa foto: Pixabay