-

7 remedii naturale pentru durerea de genunchi

Aveti dureri de genunchi? In continuare va prezentam cateva remedii pentru ele:

Cand am inceput sa alerg – cam acum 20 de ani – mi-am facut rau genunchilor. Era o combinatie intre cresterea prea rapida a kilometrilor parcursi si lipsa stretching-ului suficient dupa alergare. Durerea de genunchi apare din cand in cand de atunci, iar acum de cand alerg dupa un copil energic apare din ce in ce mai des. Toate acele aplecari pentru a ma juca cu el, alaturi de ridicarea lui in brate de foarte multe ori, isi spun cuvantul.

Remediile naturale pentru durerea de genunchi prezentate in continuare va pot scapa de unele dintre simptome, dar durerea de genunchi poate indica si o accidentare pe care nu o puteti remedia cu stretching si alte remedii naturale. Daca durerea dumneavoastra de genunchi este severa, persistenta sau ascutita si brusca, consultati specialistul podolog inainte de a incerca remediile de mai jos.

Remedii naturale pentru durerea de genunchi

1. Folositi o perna noaptea

Aceasta prima tehnica este de fapt un remediu natural pentru durerea in zona lombara, dar am observat ca este eficienta si pentru ameliorarea durerii de genunchi. Daca dormiti pe o parte, tineti o perna mica intre genunchi pentru comfort. Dormiti pe spate? O perna mica sub genunchi poate ajuta!

2. Incercati sa aveti o postura mai buna

O postura corecta va ajuta sa scapati de mai multe tipuri de durere, inclusiv cea de genunchi. O postura mai buna ajuta la distributia corecta a greutatii corporale si preia o parte din presiunea exercitata asupra genunchilor.

3. Faceti yoga

Intepenirea soldurilor poate avea efecte asupra genunchilor, iar stretching-ul muschilor poate ameliora aceasta persiune. Incercati serii de cate 3 minute de deschidere a soldurilor (video) pentru a scapa de durerea de genunchi.

4. Purtati o fasa

Daca genunchiul dumneavoastra nu va lasa sa mergeti sau sa stati confortabil, o fasa elastica poate ajuta. O fasa pentru genunchi aplica si o presiune usoara, ceea ce reduce inflamatia.

Citeşte continuarea pe DOCTORUL PICIOARELOR